Μεγάλη Βρεταννία και King George «πρωταθλητές» στη βιώσιμη ανάπτυξη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλη Βρεταννία και King George «πρωταθλητές» στη βιώσιμη ανάπτυξη
Διακρίσεις για τα δύο εμβληματικά ξενοδοχεία.

Δύο εμβληματικά ξενοδοχεία στο Κέντρο της Αθήνας, η «Μεγάλη Βρεταννία» και το «King George» διακρίθηκαν για τις βιώσιμες πρακτικές τους στο 4th Annual Sustainability Summit που διοργανώθηκε πριν από λίγες ημέρες από το Κέντρο Αειφορίας (CSE) και το ΜΒΑ International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρόκειται για δύο ξενοδοχεία τα οποία διατηρούν «low profile», ανήκουν φυσικά στην αλυσίδα «Luxury Collection» και αποτελούν από μόνα τους ένα μικρό μουσείο. Εκτός από τους κοινόχρηστους χώρους, στη βασιλική σουίτα του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» υπάρχουν αυθεντικά έργα τέχνης του οίκου Christie’s & Sotheby’s κι ένα διάσημο έργο Έλληνα ζωγράφου. Το ξενοδοχείο έχει φιλοξενήσει βασιλείς και αρχηγούς κρατών αλλά και μεγάλες προσωπικότητες όπως οι Κένεντι, Αριστοτέλης Ωνάσης, Μαρία Κάλλας, Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Πρόκειται για χώρους οι οποίοι έχουν συνδεθεί με τους «θρύλους» μιας άλλης εποχής και αυτό αντικατοπτρίζεται στην ατμόσφαιρα…

Η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων των ξενοδοχείων, Χριστίνα Παπαθανασίου μιλάει στο insider.gr για μία ιδιαίτερη και ίσως λιγότερο γνωστή πτυχή των πρακτικών που ακολουθούν τα δύο ξενοδοχεία. Όπως σημειώνει, «η κοινωνική ευθύνη αποτελεί προτεραιότητα τόσο στο εσωτερικό περιβάλλον του ξενοδοχείου και τις σχέσεις με το προσωπικό όσο και στο εξωτερικό όπως είναι οι σχέσεις με τους πελάτες, τους φορείς και βέβαια το περιβάλλον. Χαμογελαστά πρόσωπα, πολιτικές που να σέβονται τους πελάτες και τον κόσμο που μας επισκέπτεται και πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας και διαχείρισης αποβλήτων αποτελούν κάποια από τα στοιχεία που συνθέτουν την οπτική μας για τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Η κυρία Παπαθανασίου μιλά και για την πρόσφατη διάκριση που έλαβαν τα δύο ξενοδοχεία στον τομέα της ΕΚΕ στο πλαίσιο του 4th Annual Sustainability Summit. Ακολουθεί ένα απόσπασμα της συνέντευξης που παραχώρησε στο insider.gr:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider