Η ΔΕΗ «φώτισε» τη γυναίκα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ΔΕΗ «φώτισε» τη γυναίκα
Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας πραγματοποίησε η ΔΕΗ.

Με μία εκδήλωση στην οποία έδωσαν το παρών εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, των εργαζομένων της ΔΕΗ, πρόεδροι φορέων (Γιατροί του Κόσμου, Πολιτικός Σύνδεσμος Γυναικών, Ελληνικό Δίκτυο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Πρόεδρος Γιατρών του Κόσμου – Ελλάδας) αλλά και σύσσωμη η διοίκηση της ΔΕΗ, η επιχείρηση τίμησε τη γυναίκα και βράβευσε εργαζόμενες από την εμπορία και την παραγωγή.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας και ακολούθησε δεξίωση για τους παρευρισκομένους. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, απευθυνόμενος στο κοινό σημείωσε ότι:

«Κανένα κοινωνικό πρόβλημα δεν λύνεται οριστικά. Η εμπορευματοποίηση πάει να αφομοιώσει και αυτό τον αγώνα και να τον μετατρέψει σε κάτι καταναλωτικό».

Mεταξύ των ομιλητών ήταν και ο υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Δημαράς ο οποίος υποστήριξε ότι:

«Υποστηρίζουμε την καμπάνια υπέρ της παγκόσμιας φεμινιστικής απεργίας, που έχει ως βασικά συνθήματά της την καταδίκη κάθε μορφής βίας εις βάρος των γυναικών, την καταδίκη κάθε μορφής διάκρισης για λόγους φύλου, την αντιμετώπιση της ανισότητας και των αποκλεισμών που υφίσταται η γυναίκα.

Η σημερινή κυβέρνηση πήρε αρκετά μέτρα για τα δικαιώματα και στήριξε ομάδες γυναικών που δουλεύουν σε δύσκολες δουλειές για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, όπως οι καθαρίστριες.

Επίσης, εδώ και ένα χρόνο είναι Νόμος του Κράτους η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, η απαρέγκλιτη εφαρμογή της οποίας από όλους τους κρατικούς λειτουργούς, την αστυνομία –τις κοινωνικές υπηρεσίες, πρέπει να γίνει πράξη και να δώσει αποτελέσματα, και με αυστηρούς ελέγχους.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάζουμε ότι επετεύχθη η ισότητα στο νόμο και άρα δεν χρειαζόμαστε να συζητάμε για τη θέση και τα δικαιώματα της γυναίκας, πρέπει να εμβαθύνουμε τη δημοκρατία μας και να την κάνουμε καλύτερη, αντλώντας έμπνευση από τους αγώνες των γυναικών. Ο αγώνας για μια φεμινιστική Ευρώπη, ενάντια σε κάθε είδους ανισότητες και στην έμφυλη βία, με ίσα δικαιώματα για όλους και όλες αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά κρίσιμος και αποτελεί υπόθεση όλης της κοινωνίας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider