Τα ΕΛΠΕ εξοπλίζουν τα Κέντρα Υγείας Ιθάκης και Σάμης Κεφαλληνίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα ΕΛΠΕ εξοπλίζουν τα Κέντρα Υγείας Ιθάκης και Σάμης Κεφαλληνίας
Συνεχίζουν τις δράσεις ΕΚΕ τα ΕΛΠΕ.

Ιατρικό εξοπλισμό στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης και το Κέντρο Υγείας Σάμης Κεφαλληνίας προσέφεραν τα ΕΛΠΕ στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα, εκπρόσωποι του Ομίλου επισκέφτηκαν και παρέδωσαν στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης στο Βαθύ ένα ηλεκτρικό χειρουργικό τραπέζι για διενέργεια επεμβάσεων, δύο ηλεκτρικές κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών, έναν φορητό αναπνευστήρα για τη μεταφορά διασωληνωμένων, δύο αντλίες χορήγησης φαρμάκων και έναν ηλεκτροκαρδιογράφο. Το Κέντρο Υγείας Ιθάκης εξυπηρετεί περισσότερα από 10.000 περιστατικά τον χρόνο. Η εξάρτηση από τη ναυτική συγκοινωνία υποχρεώνει το Υγειονομικό Προσωπικό, το οποίο αποτελείται από Καρδιολόγο, Παθολόγο, Οδοντίατρο, Παιδίατρο και 4 αγροτικούς Ιατρούς, να παρέχει επιπρόσθετα δευτεροβάθμια περίθαλψη χωρίς να διαθέτει τα απαιτούμενα μέσα, νοσηλεύοντας ασθενείς για ημέρες και διενεργώντας επεμβάσεις όπου κρίνεται σκόπιμο.

Η δωρεά αυτή είναι ζωτικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ιθάκης, όπως υποστήριξε ο καρδιολόγος Ιατρός Διευθυντής του Κέντρου Υγείας κ. Γιώργιος Παξινός, καθώς, όπως είπε, «θα σώσει ζωές, γιατί δεν έχουμε πάντα τη δυνατότητα να στέλνουμε τα σοβαρά περιστατικά σε Δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο. Εύχομαι αυτή η δωρεά από την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ να βρει και άλλους μιμητές, γιατί ο χώρος της Υγείας εξαρτάται από τους δωρητές και δυστυχώς αυτοί είναι λίγοι».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ιθάκης κ. Διονύσης Στανίτσας, τόνισε κατά την τελετή παράδοσης: «Το Κέντρο Υγείας Ιθάκης αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα σε θέματα υποδομής και τεχνικού εξοπλισμού και η βοήθεια που δίδεται σήμερα από εσάς είναι πάρα πολύ σημαντική για να μπορέσει να στηθεί και να κρατηθεί ως Κέντρο Υγείας. Είμαστε απομακρυσμένο νησί από την Πάτρα και την Κεφαλονιά, που αποτελούν το κέντρο για εμάς και διαθέτουν μεγάλα Νοσοκομεία. Η δωρεά αυτή θα βοηθήσει τους γιατρούς να κρατούν τα πρώτα περιστατικά εδώ μέχρι να τους δοθεί η δυνατότητα να μεταφερθούν, εάν χρειαστεί, σε μεγάλα Νοσοκομεία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider