Η ΔΕΗ παρουσίασε το έργο διαχείρισης της βιομηχανικής της κληρονομιάς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ΔΕΗ παρουσίασε το έργο διαχείρισης της βιομηχανικής της κληρονομιάς
Η ΔΕΗ παρουσίασε το έργο διαχείρισης της βιομηχανικής της κληρονομιάς.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου, στο Διοικητήριο του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας στην Πτολεμαΐδα, η εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου της ΔΕΗ στον τομέα της διαχείρισης της βιομηχανικής της κληρονομιάς και ειδικότερα του Βιομηχανικού Συγκροτήματος της πρώην ΛΙΠΤΟΛ, παρουσία του Προέδρου και ΔΝΣ της ΔΕΗ κ. Εμμανουήλ Μ. Παναγιωτάκη.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Γενική Διεύθυνση Ορυχείων και το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας με στόχο την προβολή του ιδιαίτερα σημαντικού έργου καταγραφής, αποτύπωσης, τεκμηρίωσης και διάσωσης της ιστορίας του Βιομηχανικού Συγκροτήματος της πρώην ΛΙΠΤΟΛ που εκπονεί η ΔΕΗ σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες.

Όπως επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ Α.Ε. κ. Εμμανουήλ Μ. Παναγιωτάκης, «η ΔΕΗ, αναλαμβάνοντας τις δικές της ευθύνες, συνδράμει σταθερά στην ανάδειξη της πλούσιας παραγωγικής, τεχνολογικής και εργασιακής ιστορίας και του πολιτισμού της Δυτικής Μακεδονίας.

Απτή απόδειξη αυτής της στρατηγικής επιλογής συνιστά τόσο η απόφαση της Επιχείρησης για τη δημιουργία Πάρκου Λιγνιτικής/Βιομηχανικής Κληρονομιάς Πτολεμαΐδας, όσο και η αποτύπωση του Βιομηχανικού Συγκροτήματος ΛΙΠΤΟΛ μαζί με την καταγραφή, αξιολόγηση και επιλογή ιστορικών μηχανημάτων τα οποία πρόσφατα μάλιστα κηρύχθηκαν διατηρητέα από το Υπουργείο Πολιτισμού». Στη συνέχεια υπογράμμισε «ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι το ζήτημα της βιομηχανικής κληρονομιάς της Πτολεμαΐδας –και ειδικότερα της ΛΙΠΤΟΛ– τίθεται σε επιστημονικές βάσεις, γιατί μόνον έτσι μπορούμε να διαμορφώνουμε μια εμπεριστατωμένη εικόνα της παρούσας κατάστασης και των μελλοντικών προοπτικών και δυνατοτήτων» και κατέληξε σημειώνοντας ότι «ως επιχείρηση αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα της διάσωσης, διατήρησης και προστασίας συνολικά και με δομημένες προτεραιότητες σε ένα πλαίσιο που ορίζεται τόσο από τις αναπτυξιακές μας ανάγκες όσο και από την πολιτική διαχείρισης της βιομηχανικής κληρονομιάς και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης μας, λαμβάνοντας πάντα υπ’ όψη ότι η πολιτιστική κληρονομιά, σε όλες τις υλικές και άυλες εκφάνσεις της, αποτελεί μία τεράστια αξία από μόνη της την οποία οφείλουμε να προστατεύουμε».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider