Συνεχίζεται η κατάληψη της εισόδου του ΑΗΣ Μελίτης στη Φλώρινα καθώς οι εργαζόμενοι προσπαθούν για δεύτερη ημέρα να εμποδίσουν την είσοδο των επενδυτών των έξι επιχειρήσεων και κοινοπρακτικών σχημάτων που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τις προς πώληση μονάδες.

Με νέα ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ την Τετάρτη σημειώνει ότι «Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε: Όσο εκείνοι επισκέπτονται τις προς πώληση μονάδες , τόσο εμείς θα πυκνώνουμε τις γραμμές μας και θα στέλνουμε το μήνυμα πως αυτός ο νόμος θα ακυρωθεί στην πράξη». Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι:

«Σήμερα, οι «επενδυτές» περιορίστηκαν σε …επισκέψεις στα χωράφια πέριξ του ΑΗΣ Μελίτης. Ας γνωρίζουν ότι δεν θα κουραστεί κανείς. Οι εργαζόμενοι εκεί θα είναι πάντα μπροστά για να εμποδίσουν το «εθνικό έγκλημα» του ξεπουλήματος των λιγνιτικών μονάδων σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αλλά και οι τοπικές κοινωνίες - με αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων και των φορέων της Αυτοδιοίκησης - έχουν δημόσια δεσμευτεί ότι «δεν θα παραδώσουμε τα κλειδιά των μονάδων».