ΔΕΗ: «Φρούριο» το ΥΠΕΝ για την πώληση των μονάδων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΗ: «Φρούριο» το ΥΠΕΝ για την πώληση των μονάδων

Με βασικό θέμα την έγκριση των όρων της απόσχισης και της δημιουργίας των νέων θυγατρικών προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη, το κρίσιμο ΔΣ της ΔΕΗ. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται υπό ιδιαίτερες συνθήκες και σε τεταμένη ατμόσφαιρα και προκειμένου να αποφευχθούν οι εντάσεις αναμένεται να φιλοξενηθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργει

Ήδη τα σωματεία των εργαζομένων έχουν εκφράσει την έντονη αντίδρασή τους στη δρομολογούμενη πώληση με πρόσφατο παράδειγμα την αναβολή του ΔΣ στις 3 Μαΐου λόγω κατάληψης των γραφείων της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θα δώσει το παρών έξω από το υπουργείο το πρωί της Τετάρτης με πάγιο αίτημα να μην προχωρήσει η αποεπένδυση.

Η πώληση των μονάδων της ΔΕΗ εγκρίθηκε ύστερα από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης στις 7 Μαΐου και ο πλειοδοτικός διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και το μεγάλο στοίχημα παραμένει η προσέλκυση επενδυτών αλλά και το τίμημα που θα «πιάσουν» οι προς πώληση μονάδες.

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από την πλευρά της κάνει λόγο για «εθνικό έγκλημα» και με πρόσφατη επιστολή της προς το ΔΣ κάλεσε τα μέλη του ΔΣ της εταιρείας να παραιτηθούν. Η αποεπένδυση έχει προκαλέσει και την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ, δια του αντιπροέδρου του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη και του αρμόδιου τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, κάνουν λόγο για «αβάσταχτη ελαφρότητα της κυβέρνησης σε σχέση με τη ΔΕΗ ζημιώνει τους καταναλωτές, αλλά υπονομεύει και το μέλλον της επιχείρησης και των υπαλλήλων της».

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες καθώς σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, ο διαγωνισμός πρέπει να προκηρυχθεί ως τις 31 Μαΐου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider