ΔΕΗ: Εκτός σχεδιασμού η πώληση μονάδων παραγωγής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΗ: Εκτός σχεδιασμού η πώληση μονάδων παραγωγής

Η πώληση μονάδων παραγωγής δεν βρίσκεται εντός του σχεδιασμού της ΔΕΗ, διαμηνύει η επιχείρηση, διαψεύδοντας δημοσίευμα που κάνει λόγο για εμπλοκή των ΕΛΠΕ στην ηλεκτρική ενέργεια.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ «σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία ανώτατα στελέχη των Ελληνικών Πετρελαίων παρουσίασαν τη στρατηγική επιλογή της εταιρείας για εμπλοκή της στον τομέα ηλεκτρικής ενέργειας, η διοίκηση της Επιχείρησης σημειώνει τα εξής:

Αντιμετωπίζουμε θετικά επιχειρηματικές πρωτοβουλίες από εταιρείες της αξιοπιστίας και δυναμικής των ΕΛΠΕ, ως παράγοντα τόνωσης της αγοράς και κυρίως ενίσχυσης του υγιούς ανταγωνισμού. Ειδικότερα στην αγορά προμήθειας Η.Ε. (λιανική αγορά) είναι αναγκαία, όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα και μάλιστα με αφορμή την είσοδο των ΕΛΤΑ, η δραστηριοποίηση εταιρειών που αφενός θα επενδύσουν και αφετέρου θα απευθύνονται σε όλους τους καταναλωτές, αναλαμβάνοντας το εύλογο ρίσκο χωρίς να επιδιώκουν το γρήγορο, εύκολο και μεγάλο κέρδος σε βάρος τελικά των καταναλωτών.

«Τέλος, τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι η ΔΕΗ επιδιώκει τις επιχειρηματικές συνεργασίες και εργάζεται γι' αυτές με ισχυρές εταιρίες όπως τα ΕΛΠΕ, αλλά η πώληση μονάδων παραγωγής στον οποιονδήποτε, είναι εκτός του σχεδιασμού μας. Όποιος θέλει, αντί να επιδιώκει να πάρει από τα έτοιμα, ας κάνει τις αναγκαίες επενδύσεις», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider