ΔΕΗ: Υπογραφή συμβάσεων για το πρόγραμμα τιτλοποίησης απαιτήσεων άνω των 90 ημερών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΗ: Υπογραφή συμβάσεων για το πρόγραμμα τιτλοποίησης απαιτήσεων άνω των 90 ημερών
Στην υπογραφή των συμβάσεων για το πρόγραμμα τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων άνω των 90 ημερών, ποσού μέχρι 325 εκατ. ευρώ, προέβη στις 9 Απριλίου η ΔΕΗ. 

Στην υπογραφή των συμβάσεων για το πρόγραμμα τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων άνω των 90 ημερών, ποσού μέχρι 325 εκατ. ευρώ, προέβη στις 9 Απριλίου η ΔΕΗ.

Το Πρόγραμμα είναι χωρίς αναγωγή στη ΔΕΗ Α.Ε. και καλύπτεται από ένα χαρτοφυλάκιο απαιτήσεων από συμβάσεις ενεργών ή μη πελατών, με μία ή περισσότερες ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις άνω των 90 ημερών. Το πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 5 ετών, συμπεριλαμβανόμενης μιας περιόδου 2 ετών όπου λειτουργεί ως ανακυκλούμενο (revolving period) και μίας περιόδου 3 ετών όπου θα αποπληρωθεί από το προϊόν των εισπράξεων από τις προαναφερθείσες απαιτήσεις.

Διαχειριστής (Servicer) στη συναλλαγή είναι η ΔΕΗ Α.Ε., ενώ η Qualco Α.Ε. θα ενεργεί ως Sub-Servicer. Διοργανωτής της συναλλαγής είναι η Deutsche Bank, με επενδυτές την Carval Investors, την Deutsche Bank AG και υπό διαχείριση κεφάλαια της PIMCO. Εκδότης στη συναλλαγή θα είναι η PPC Zeus DAC.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση μετά το χρηματοδοτικό κλείσιμο (financial close) του Προγράμματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider