Παράταση στην αναστολή εργασιών ολοκλήρωσης του Δυτικού Διαδρόμου από τον ΑΔΜΗΕ

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παράταση στην αναστολή εργασιών ολοκλήρωσης του Δυτικού Διαδρόμου από τον ΑΔΜΗΕ

Εκδικάστηκαν την Τετάρτη το πρωί τα ασφαλιστικά μέτρα της Μονής Αγ. Θεοδώρων στα Καλάβρυτα κατά του έργου του Δυτικού Διαδρόμου, το οποίο υλοποιεί ο ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαβρύτων έδωσε παράταση στην προσωρινή διαταγή αναστολής των εργασιών, έως την έκδοση της ετυμηγορίας του. Έτσι, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα, το οποίο αναμένεται να γίνει σε έναν περίπου μήνα, θα παραμείνει στον «πάγο» η ολοκλήρωση του έργου.

Ο Δυτικός Διάδρομος αφορά τη νέα Γραμμή Μεταφοράς 400 kV μεταξύ Μεγαλόπολης και Πάτρας, η οποία είναι ολοκληρωμένη κατά 98% εδώ και ένα περίπου χρόνο. Υπενθυμίζεται ότι με τα ασφαλιστικά μέτρα, η Μονή ζητά την ακύρωση εγκατάστασης των δύο τελευταίων πυλώνων (από τους 310 συνολικά της γραμμής μεταφοράς), επικαλούμενη οπτική όχληση αν και οι πυλώνες θα τοποθετηθούν σε απόσταση μισού χιλιομέτρου από το μοναστήρι.

Σύμφωνα με πηγές του ΑΔΜΗΕ, όσο παρατείνεται η ολοκλήρωση του έργου, τόσο συνεχίζει η ηλεκτροδότηση της Πελοποννήσου «κρέμεται από μία κλωστή». Είναι επείγουσα ανάγκη να διασφαλιστεί η επάρκεια του συστήματος το συντομότερο δυνατό, ώστε σε περίπτωση φυσικών καταστροφών ή δυσμενών συγκυριών (π.χ. βλάβες σε άλλες μονάδες στη χώρα) οι καταναλωτές να μη βρεθούν χωρίς ρεύμα.

Αυτό είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο, όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, τόσο για τη χειμερινή περίοδο υψηλών φορτίων που διανύουμε, όσο και στους επόμενους μήνες καθώς θα είναι ιδιαίτερα οδυνηρό σε περίοδο πανδημίας να υπάρχουν και προβλήματα ηλεκτροδότησης στους κατοίκους της όλης χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider