Η σύνδεση της ηλεκτροκίνησης με την κυκλική οικονομία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η σύνδεση της ηλεκτροκίνησης με την κυκλική οικονομία

Στη σύνδεση της ηλεκτροκίνησης με την κυκλική οικονομία αναφέρθηκε ο κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Χρηματοδοτικής Μίσθωσης και Διευθύνων Σύμβουλος της NBG Leasing μιλώντας την Τετάρτη το μεσημέρι στο 4ο Συνέδριο της Ηλεκτροκίνησης που διοργανώνουν η HAEE και το Insider.gr.

Παρά την πανδημία, τα έργα ΑΠΕ στην Ελλάδα εξυπηρετούνται κανονικά με αυξανόμενο ρυθμό και αποτελεί στρατηγικό στόχο της Ένωσης η περαιτέρω ανάπτυξή τους. Όσον αφορά στην κυκλική οικονομία, το σύστημα λειτουργούσε κυρίως γραμμικά όπου κάθε προϊόν, αναπόφευκτα, φθάνει στο τέλος της ωφέλιμης ζωής του. Στην κυκλική οικονομία έχουμε κατανάλωση, συλλογή, ανακύκλωση με την προστιθέμενη αξία να διατηρείται όσο το δυνατόν περισσότερο. Η μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία απαιτεί εκτεταμένη πολιτική υποστήριξη σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, τη συμμετοχή των επιχειρήσεων και της κοινωνίας.

Ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στη μεγάλη συμβολή των αυτοκινητοβιομηχανιών στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Όπως σημείωσε, οι μπαταρίες στα ηλεκτρικά οχήματα είναι πολύ πιο βιώσιμες από τις συμβατικές (ο κύκλος ζωής τους φθάνει στα 10 έτη) , ανακυκλώνονται στο τέλος της ζωής τους και επανατοποθετούνται σε ηλεκτρικά οχήματα μικρότερων κατηγοριών. Παράλληλα, υφίσταται κυκλικότητα στις μεθόδους παραγωγής των οχημάτων καθώς χρησιμοποιείται πράσινη ενέργεια και εν γένει μειώνονται τα συνολικά απόβλητα σε ένα ποσοστό κατά 70%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider