Η ExxonMobil δεν αυξάνει το μέρισμα για πρώτη φορά από το 1982

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ExxonMobil δεν αυξάνει το μέρισμα για πρώτη φορά από το 1982
Ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου των ΗΠΑ έχει πληγεί από την απότομη πτώση των τιμών και της ζήτησης ενέργειας.

Στα 87 σεντς ανά μετοχή, διατήρησε το μέρισμα του τέταρτου τριμήνου η ExxonMobil, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά από το 1982 που ο αμερικανικός κολοσσός δεν αύξησε το μέρισμα.

Ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου των ΗΠΑ έχει πληγεί από την απότομη πτώση των τιμών και της ζήτησης ενέργειας φέτος λόγω της πανδημίας COVID-19. Οι τιμές έχουν καταγράψει πτώση τουλάχιστον κατά 39% από την αρχή του έτους κάτι που έχει οδηγήσει την εταιρεία σε αναθεώρηση του προϋπολογισμού της.

Η Exxon έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε περικοπές κόστους και θέσεων εργασίας και μάλιστα μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Η απόφαση διατήρησης του τριμηνιαίου μερίσματος θα μπορούσε να υπονοήσει ότι αναμένει βελτιώσεις από τη μείωση του κόστους.

Η εταιρεία αναμένεται να καταγράψει απώλειες 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για ολόκληρο το έτος, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Refinitiv.

Η Exxon έχει ένα δύσβατο μονοπάτι να διανύσει για να διατηρήσει το μέρισμα χωρίς να δανειστεί περισσότερα, δήλωσε ο αναλυτής της Raymond James Pavel Molchanov. Ακόμη και με τις τιμές του πετρελαίου στις ΗΠΑ να διαπραγματεύονται στα περίπου 45 δολάρια ανά βαρέλι, το μέρισμα θα εξαντλήσει το ταμειακό υπόλοιπο της εταιρείας μέχρι το τέλος του 2021, είπε.

Οι BP , Equinor και Royal Dutch Shell νωρίτερα αυτό το έτος μείωσαν τις πληρωμές των μετόχων τους κατά τουλάχιστον 50%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider