HAEE: Την Τετάρτη ξεκινά το 5ο Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
HAEE: Την Τετάρτη ξεκινά το 5ο Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης

Ξεκίνησαν οι εργασίες του 5ου Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης, το οποίο πραγματοποιείται από την HAEE στις 30 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου 2020 στο ξενοδοχείο Theoxenia Palace Hotel στην Κηφισιά.

Το Συμπόσιο θα έχει υβριδική μορφή, με περιορισμένη φυσική παρουσία και εκτεταμένη διαδικτυακή συμμετοχή, ενώ η παρακολούθησή του μέσα από συγκεκριμένη πλατφόρμα θα είναι δωρεάν για όλους.

Στη διάρκεια της 3ήμερης διοργάνωσης το παρών θα δώσουν περισσότεροι από 100 ομιλητές, ελληνικών και διεθνών: εταιρειών, κορυφαίων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, think tanks, θεσμικών φορέων και ρυθμιστικών αρχών, οι οποίοι θα δώσουν μία πλήρη εικόνα της ελληνικής και διεθνούς ενεργειακής αγοράς, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται να παρουσιαστούν 30 επιστημονικά άρθρα σχετικά με τον ευρύτερο τομέα της ενέργειας.

Σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία η Ευρώπη θέτει ακόμα πιο φιλόδοξους στόχους για την ενεργειακή της μετάβαση, ενώ στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης σημειώνονται σημαντικές εξελίξεις όσον αφορά στις γεωπολιτικές ισορροπίες, στα μεγάλα διασυνοριακά έργα, στην ανάπτυξη των ΑΠΕ και στη μετεξέλιξη των αγορών, το Συμπόσιο θα επικεντρωθεί σε ενεργειακά, οικονομικά και περιβαλλοντικά θέματα στοχεύοντας, και αυτή τη χρονιά, στη δημιουργία ενός διεθνούς φόρουμ για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, ιδεών και ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της HAEE και Καθηγητή, κύριο Σπύρο Παπαευθυμίου “ το φετινό Συμπόσιο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δεδομένων των πολλών και σημαντικών αλλαγών που βρίσκονταν ήδη υπό εξέλιξη στον ενεργειακό τομέα πριν την πανδημία, με σημαίνουσα βαρύτητα αυτή της Πράσινης Συμφωνίας στην Ευρώπη και τους νέους στόχους που τέθηκαν για το 2030 στην Ελλάδα με το ΕΣΕΚ και μεταφράζονται σε ταχεία απολιγνιτοποίηση.
Πλέον, η πορεία προς την ενεργειακή μετάβαση επιταχύνεται ακόμα περισσότερο, καθώς η Ε.Ε. επικεντρώνεται σε μια οικονομική ανάκαμψη με αιχμή του δόρατος τις "πράσινες" τεχνολογίες, όπως τις ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας. Η απολιγνιτοποίηση και η διείσδυση των ΑΠΕ στη χώρα μας αποτελούν ασφαλώς ένα "σοκ" σε σχέση με ότι είχαμε συνηθίσει τα περασμένα χρόνια και ασφαλώς αποτελούν πρόκληση για τις λιγνιτικές περιοχές, την οποία καλείται να λύσει το master plan της κυβέρνησης με τρόπο δημιουργικό και πάνω από όλα αναπτυξιακό. Εντούτοις, πρέπει όλοι να δούμε την πρόκληση αυτή και ως μια σπουδαία ευκαιρία η Ελλάδα να πρωταγωνιστεί στο εξής στο χώρο της ενέργειας και να μην έπεται των εξελίξεων.”

Σε αυτή την πολύ κομβική χρονική συγκυρία που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη μετέπειτα διαμόρφωση του ενεργειακού τοπίου, οι διοργανωτές του 5ου Συμποσίου Ενεργειακής Μετάβασης προσβλέπουν σε έναν ευρύ και αναλυτικό διάλογο με τη συμμετοχή πληθώρας ειδικών και στελεχών του κλάδου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ομιλητές και το αναλυτικό πρόγραμμα των τριών ημερών του Συμποσίου, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας, πατώντας εδώ, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram & Youtube.

Για να παρακολουθήσετε δωρεάν το Συμπόσιο, πατήστε εδώ.

Υποστηρικτές 5ου Συμποσίου Ενεργειακής Μετάβασης

Platinum Sponsor

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.

Gold Sponsors

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε | ΕΧΕ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ | ΔΕΔΔΗΕ

Silver Sponsors

AKUO ENERGY GREECE

APLUS BROKERS

ENERDIA

VINCI ENERGIES

VOLTALIA GREECE

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ | ΑΔΜΗΕ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ | Δ.Ε.Η.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

NOSTIRA

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Contributors

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ | ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

CITROËN ΕΛΛΑΣ

ENEL GREEN POWER

HELLENIC GAS TRANSMISSION SYSTEM OPERATOR | ΔΕΣΦΑ

SAIPEM S.p.A

SIEMENS GAMESA RENEWABLE ENERGY

ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ | ΔΕΠΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ | ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ | ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Λίγα λόγια για την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας

Η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ) είναι ένας μη κερδοσκοπικός, ανεξάρτητος ερευνητικός οργανισμός που έχει ως στόχο να δρα ως ένα διεπιστημονικό φόρουμ για την ανταλλαγή απόψεων, πληροφοριών και εμπειριών μεταξύ εταιρειών, ακαδημαϊκών, κυβερνητικών και άλλων επαγγελματιών που ενδιαφέρονται για την ενεργειακή οικονομία.

Ο Οργανισμός ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2015 και είναι η επίσημη θυγατρική του Διεθνούς Οργανισμού Ενεργειακής Οικονομίας (IAEE), ενός κορυφαίου, παγκόσμιου, μη κερδοσκοπικού και επαγγελματικού οργανισμού που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει μέλη σε περισσότερες από 100 χώρες.

Ο Οργανισμός διακατέχεται από τις αξίες της προοδευτικής και καινοτόμου σκέψης, την ανεξαρτησία , την ακεραιότητα και τον επαγγελματισμό, διαθέτει παγκόσμιο προσανατολισμό, και καλωσορίζει στους κόλπους του τη συμμετοχή ερευνητών και επαγγελματιών από όλο τον κόσμο που ενδιαφέρονται για την ενεργειακή οικονομία και συναφείς με αυτή κλάδους.

Ο σκοπός της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας είναι να προωθήσει τη γνώση, την κατανόηση και την εφαρμογή της οικονομίας σε όλες τις πτυχές της ενέργειας καθώς και να προωθήσει την επικοινωνία μεταξύ επαγγελματιών που ενδιαφέρονται για την ενέργεια. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, ο Οργανισμός διοργανώνει Συμπόσια και μικρά, εξειδικευμένα φόρουμ για συζήτηση, δημοσιεύει εργασίες και εκθέσεις, κάνει διαλέξεις και παρέχει επαγγελματική κατάρτιση μέσω σεμιναρίων και εργαστηρίων.

Μεταξύ των σημαντικότερων γεγονότων στο ημερολόγιο της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας είναι το Ετήσιο Συμπόσιο για την Ενεργειακή Μετάβαση, το οποίο συγκεντρώνει κάθε χρόνο ένα διεθνές ακροατήριο με περισσότερους από 300 επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων ακαδημαϊκών, εταιρικών, μέσων ενημέρωσης θεσμικών και άλλων ενδιαφερόμενων φορέων.

Κατά τη διάρκεια τριών ημερών, όλοι οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδραστικές συνομιλίες για κρίσιμα ζητήματα σχετικά με την ενέργεια, εις βάθος ανάλυση των ευκαιριών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ενεργειακός τομέας καθώς και παρουσιάσεις και ομιλίες από ηγετικές προσωπικότητες του ενεργειακού τομέα.

Μέσα από κοινές πρωτοβουλίες και συνεργασίες, ο Οργανισμός παρέχει ένα ουσιαστικό και επαγγελματικό ενεργειακό φόρουμ για συζητήσεις, και με τον τρόπο αυτό προωθεί την επαγγελματική επικοινωνία, την εμπειρία της γνώσης και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σε θέματα που σχετίζονται με την ενέργεια.

Με την συμβολή διακεκριμένων ακαδημαϊκών συνεργατών, η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας δημοσιεύει επιστημονικές εργασίες και παρουσιάζει αποτελέσματα ερευνών, σε μία προσπάθεια να ενημερώνει για όλες τις αλλαγές που διαδραματίζονται καθημερινά στον κόσμο της ενέργειας.

Η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας προσφέρει τις εξειδικευμένες γνώσεις της σε ποικίλα ζητήματα που σχετίζονται με τον ενεργειακό τομέα μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων που απευθύνονται σε επαγγελματίες του κλάδου της ενέργειας προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών και ενεργειακών θεματικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας αποτελείται από μία διακεκριμένη ομάδα Ακαδημαϊκών, οι οποίοι εκλέγονται και διορίζονται μέλη, υπηρετώντας εθελοντικά και χωρίς να λαμβάνουν αποζημίωση με οποιονδήποτε τρόπο για τις υπηρεσίες τους.

Ο Οργανισμός υποστηρίζεται οικονομικά από τις συνδρομές των μελών του, τις συνεισφορές εταιρειών & φορέων για λογαριασμών των οποίων διεξάγονται ερευνητικές μελέτες, καθώς και από τις χορηγίες των συμμετεχόντων εταιρειών στα συνέδρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider