Η Shell σχεδιάζει να περικόψει έως και 9.000 θέσεις εργασίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Shell σχεδιάζει να περικόψει έως και 9.000 θέσεις εργασίας
Περικοπές εν μέσω της ενεργειακής μετάβασης από την Shell.

Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να μειώσει έως και 9.000 θέσεις εργασίας, ή πάνω από το 10% του εργατικού δυναμικού της, ως μέρος της αλλαγής στρατηγικής της και της μετατόπισής της σε ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Η Shell, η οποία είχε 83.000 υπαλλήλους στο τέλος του 2019, δήλωσε ότι η αναδιοργάνωση θα οδηγήσει σε ετήσια εξοικονόμηση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και έως 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2022.

Η Shell ξεκίνησε τον περασμένο μήνα μια ευρεία ανασκόπηση του πλάνου της με στόχο τη μείωση του κόστους καθώς προετοιμάζεται να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητές της

Η αγγλο-ολλανδική εταιρεία δήλωσε ότι αναμένεται να μειώσει 7.000 έως 9.000 θέσεις εργασίας έως το τέλος του 2022, συμπεριλαμβανομένων περίπου 1.500 ατόμων που έχουν συμφωνήσει να αποχωρήσουν εθελοντικά φέτος.

Σε μια σχετική ενημέρωση, η Shell δήλωσε επίσης ότι η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου αναμένεται να μειωθεί απότομα το τρίτο τρίμηνο σε περίπου 3. 050 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως λόγω χαμηλότερης παραγωγής ως αποτέλεσμα της πανδημίας και των τυφώνων που οδήγησαν στο κλείσιμο υπεράκτιες πλατφόρμες.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider