ΙΕΑ: Οι εκπομπές άνθρακα βρίσκονται σε μη βιώσιμα επίπεδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΙΕΑ: Οι εκπομπές άνθρακα βρίσκονται σε μη βιώσιμα επίπεδα
Έκκληση για περισσότερη καθαρή ενέργεια κάνει ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.

Έκκληση για περισσότερη καθαρή ενέργεια κάνει ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) καθώς εκτιμά ότι οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου εξακολουθούν να βρίσκονται σε «μη βιώσιμα υψηλά» επίπεδα.

Ο οργανισμός προτείνει μεγαλύτερη εστίαση σε καθαρές μορφές ενέργειας όπως είναι το υδρογόνο και οι ανανεώσιμες και προτείνει τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας σε ενεργοβόρους κλάδους.

Θα χρειαστεί μια «δραματική» αναβάθμιση των τεχνολογιών καθαρής ενέργειας για να επιτύχει ο κόσμος τους στόχους του για το κλίμα και την ενέργεια, σημειώνει σε σχετική έκθεση ενώ υπογραμμίζει ότι εκκλήσεις για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, οι οποίες παραμένουν σε «μη βιώσιμα επίπεδα», όπως αναφέρει, αυξάνονται έντονα κάθε χρόνο

«Οι παγκόσμιες εκπομπές CO2 αναμένεται να μειωθούν το 2020 λόγω της κρίσης Covid-19, αλλά χωρίς διαρθρωτικές αλλαγές στο ενεργειακό σύστημα, αυτή η μείωση θα είναι μόνο προσωρινή», πρόσθεσε ο IEA.

Η έκθεση Energy Technology Perspectives 2020 σημειώνει ότι αν οι μεταφορές στραφούν σε καθαρές πηγές ενέργειας, αυτό δεν θα ήταν αρκετό για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών.

«Απαιτούνται αλλαγές σε πολλούς τομείς από τις μεταφορές και τη βιομηχανία έως τα κτήρια, ανέφερε. Θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ηλεκτρική ενέργεια παράλληλα με άλλες τεχνολογίες όπως η βιοενέργεια, η δέσμευση άνθρακα και το υδρογόνο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider