Μεγάλες ευκαιρίες στην ηλεκτροκίνηση βλέπουν οι ενεργειακοί όμιλοι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλες ευκαιρίες στην ηλεκτροκίνηση βλέπουν οι ενεργειακοί όμιλοι
Μεγάλη …κινητικότητα καταγράφεται στους εγχώριους ενεργειακούς παίκτες της χώρας.

Μεγάλη …κινητικότητα καταγράφεται στους εγχώριους ενεργειακούς παίκτες της χώρας, οι οποίοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για να πάρουν θέση στη νέα αγορά που στήνεται, με επίκεντρο την ηλεκτροκίνηση. Μετά τα μνημόνια συνεργασίας που υπέγραψε η ΔΕΗ, την περασμένη εβδομάδα, με την «ΑΒ Βασιλόπουλος», την εταιρεία ταξί Beat και τη Fraport Greece, με στόχο την υλοποίηση του σχεδίου της για δυναμική είσοδο στην ηλεκτροκίνηση με 1.000 σταθμούς φόρτισης την επόμενη τριετία και 10.000 μεσοπρόθεσμα, την σκυτάλη παίρνουν και άλλοι όμιλοι που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενέργειας.

Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ κ. Ανδρέας Σιάμισιης, μιλώντας προ ημερών στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών αναφέρθηκε στη στρατηγική του ομίλου στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Άλλωστε, τα ΕΛΠΕ έχουν ήδη από το 2014 εγκαταστήσει σταθμούς φόρτισης σε ιδιόκτητα πρατήρια της Αττικής. Μάλιστα, τα Ελληνικά Πετρέλαια προετοιμάζουν την περαιτέρω εγκατάσταση ταχυφορτιστών στο δίκτυο των πρατηρίων τους, καθώς και συνεργασίες με άλλες εταιρείες, όπως έκανε και η ΔΕΗ.

Αλλά και η κατά 50% θυγατρική των ΕΛΠΕ, η εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ρεύματος Εlpedison αρχίζει να δραστηριοποιείται στην ηλεκτροκίνηση. Ήδη έχει δημιουργήσει έναν νέο τομέα υπηρεσιών Ηλεκτροκίνησης και Ηλεκτροφόρτισης, την «ELPEDISON DriveGreen» προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις για τους οικιακούς της πελάτες. Μάλιστα, σε συνεργασία με τη Mercedes-Benz προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες όσων (ιδιωτών ή εταιρικών πελατών) επιλέγουν ένα ηλεκτρικό ή ένα Plug-In-Hybrid όχημα.

Στον …αστερισμό της ηλεκτροκίνησης κινείται και η Μotor Oil, έχοντας ήδη εγκαταστήσει – σε συνεργασία με την NRG - προηγμένους φορτιστές καλύπτοντας σημαντικό τμήμα των αυτοκινητοδρόμων της χώρας.

Επίσης, η αμερικανική Βlink, μαζί με τον συνεργάτη της στην Ελλάδα, τον όμιλο Eunice Energy Group, σχεδιάζουν ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο σημείων φόρτισης – κατ΄ αντιστοιχία με τη «λεωφόρο ηλεκτρισμού» της TESLA η οποία σχεδιάζεται έτσι ώστε να διατρέχει όλον τον μεσογειακό νότο με αφετηρία την Πορτογαλία και πιθανή κατάληξη τη χώρα μας. Μάλιστα, οι φορτιστές που θα εγκαταστήσουν οι Blink-Eunice θα κατασκευάζονται στη χώρα μας.

Αλλά και άλλη μια κοινοπραξία του γαλλικού ομίλου της Εngie και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σχεδιάζουν να επεκτείνουν την εγκατάσταση φορτιστών. Μάλιστα, προσφάτως ο ΗΡΩΝ προχώρησε στη δημιουργία της νέας σειράς υπηρεσιών EcoLive, και θα είναι διαθέσιμες για τους καταναλωτές από φέτος το καλοκαίρι.

Οι υπηρεσίες EcoLive περιλαμβάνουν την οικιακή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω των φωτοβολταϊκών συστημάτων EcoRoof, τα ειδικά σχεδιασμένα τιμολογιακά προγράμματα EcoDrive για τους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς και το EcoMove, την πρώτη ολοκληρωμένη υπηρεσία car sharing εταιρικών αυτοκινήτων. Μάλιστα, προσφέρεται δωρεάν το 50% της νυχτερινής κατανάλωσης του σπιτιού, για τη φόρτιση των ηλεκτρικών τους αυτοκινήτων, χωρίς να απαιτείται η εγκατάσταση νυχτερινού μετρητή. Προσφέρεται ακόμη προνομιακή χρηματοδότηση, μέσω τραπεζικού δανεισμού, έως και 100% της αξίας του φωτοβολταϊκού συστήματος, που θα εγκατασταθεί στη στέγη του ακινήτου και μέγιστη διάρκεια αποπληρωμής έως και 72 μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider