«Κορυφαία επιλογή» η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ για τις AXIA Ventures και Eurobank Equities

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κορυφαία επιλογή» η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ για τις AXIA Ventures και Eurobank Equities
Σε αύξηση της τιμής στόχου για την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ προχώρησαν οι AXIA Ventures και Eurobank Equities.

Την προτίμησή τους στη μετοχή της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ επαναδιατυπώνουν οι AXIA Ventures και Eurobank Equities, προχωρώντας μάλιστα σε σημαντική αύξηση της τιμής στόχου.

Στα 12,10 ευρώ η τιμή στόχος από την AXIA Ventures

Ειδικότερα, σε έκθεσή της την 6η Μαΐου 2020, η AXIA Ventures προχώρησε σε αύξηση της τιμής στόχου στα 12,10 ευρώ για την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ήτοι αύξηση 45% σε σχέση με την προηγούμενη τιμή στόχο των 8,70 ευρώ.

Σύμφωνα με την AXIA Ventures, το επενδυτικό πλάνο ύψους 800 εκατ. ευρώ της εταιρείας είναι πλήρως εξασφαλισμένο χρηματοδοτικά, ενώ τα 550MW σε κατασκευή, θα ανεβάσουν τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ της εταιρείας σε 1,9GW στο τέλος του 2021.

Πλέον, προσεγγίζεται πολύ ταχύτερα από το 2025 ο στόχος των 2GW, ενώ η εταιρεία προωθεί την κατασκευή δύο μεγάλων έργων αποθήκευσης ενέργειας, στο Αμάρι και την Αμφιλοχία, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 800 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνει η AXIA Ventures, κρίνονται ασήμαντες οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή του επενδυτικού προγράμματος λόγω του COVID-19, ενώ η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διατηρεί την ηγετική της θέση στον κλάδο, καθώς η βασική στρατηγική της παραμένει η ανάπτυξη στην ελληνική αγορά.

Στα 10,50 ευρώ η τιμή στόχος από τη Eurobank Equities

Σε έκθεσή της στις 12 Μαΐου, η Εurobank Equities προχώρησε σε αύξηση της τιμής στόχου στα 10,50 ευρώ, ήτοι αύξηση 25% αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη τιμή στόχο των 8,40 ευρώ.

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ συγκαταλέγεται στις «Top Επιλογές» της Eurobank Equities, ενώ όπως εκτιμάται, οι μακροπρόθεσμοι στόχοι της εταιρείας (2 GW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία) θα καλυφθούν γρηγορότερα σε σχέση με το Business Plan (2021 σε σχέση με το 2025).

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της εταιρείας θα ξεπερνά τα 1,9 GW στο τέλος του 2021, ενώ έχει 550MW υπό κατασκευή και κατέχει άδειες παραγωγής για άλλα 2,4 GW.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider