Στάσσης (ΔΕΗ): Ανταποκρινόμαστε καλά στην κρίση-Κανονικά προχωρά η απολιγνιτοποίηση

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στάσσης (ΔΕΗ): Ανταποκρινόμαστε καλά στην κρίση-Κανονικά προχωρά η απολιγνιτοποίηση
Η υγειονομική κρίση επηρέασε την ΔΕΗ αλλά η εταιρεία αντιμετωπίζει ικανοποιητικά την κρίση

Η υγειονομική κρίση επηρέασε την ΔΕΗ όπως και όλο τον κλάδο της Ενέργειας αλλά η εταιρεία αντιμετωπίζει ικανοποιητικά την κρίση ενώ κανονικά και χωρίς εκπτώσεις θα προχωρήσουν τα σχέδια της απολιγνιτοποίησης και της μετάβασης σε πράσινες μορφές ενέργειας. Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, μιλώντας το απόγευμα της Τρίτης στο Delphi Economic Forum.

Κατά την τοποθέτησή του σε πάνελ με θέμα το ρόλο του ενεργειακού τομέα κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και μετά από την κρίση, ο κ. Στάσσης αναφερόμενος στην επίδραση που έχει η πανδημία στην ΔΕΗ, σημείωσε ότι η κρίση «μας έχει επηρεάσει σε διάφορα επίπεδα, έπρεπε να κάνουμε αναδιάρθρωση για να διασφαλίσουμε την παροχή ενέργειας, προχωρήσαμε σε αναδιοργάνωση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών ενώ όσον αφορά στον οικονομικό αντίκτυπο, καταγράφηκε μια πτώση κατά το δεύτερο μισό του Μαρτίου αλλά πλέον επανερχόμαστε. Η πτώση της ζήτησης μας επηρέασε αλλά αυτό έχει αρχίσει να διορθώνεται. Το αντιμετωπίσαμε αρκετά καλά». Όπως τόνισε, η πτώση στα έσοδα δεν αντικατοπτρίζει την συνολική εικόνα ενώ σημείωσε ότι η εταιρεία μπορεί να έχασε έσοδα από τους βιομηχανικούς πελάτες αλλά αυτό εν μέρει αντισταθμίστηκε από την αυξημένη ζήτηση από την πλευρά των οικιακών πελατών. «Θα είναι μια δύσκολη περίοδος αλλά δεν θα επηρεαστούμε τόσο όσο αντίστοιχες επιχειρήσεις σε άλλα μέρη του κόσμου», εκτίμησε.

Αναφερόμενος στην απολιγνιτοποίηση, ο πρόεδρος της ΔΕΗ επεσήμανε ότι αυτή εξακολουθεί να αποτελεί βασικό πυλώνα του στρατηγικού σχεδιασμού της επιχείρησης τόσο για λόγους κλιματικούς όσο και για οικονομικούς λόγους. Όπως σημείωσε, αυτές τις ημέρες είδαμε να χρησιμοποιούνται το φυσικό αέριο και οι ΑΠΕ και αυτό δείχνει ότι πρέπει να επιταχύνουμε την μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές. «Οι επενδύσεις στις ΑΠΕ είναι εδώ, παραμένουν και είναι βιώσιμες», υπογράμμισε ο κ. Στάσσης ενώ σημείωσε ότι η ΔΕΗ έχει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο στον τομέα αυτό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider