LPC: Ένα success story που «μετρά πρωτιές» στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
LPC: Ένα success story που «μετρά πρωτιές» στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
Ένα άγνωστο στο ευρύ κοινό success story καταγράφει η εταιρεία λιπαντικών LPC.

Ένα άγνωστο στο ευρύ κοινό success story καταγράφει η εταιρεία λιπαντικών LPC, μέλος του ομίλου Motor Oil η οποία έχοντας εδώ και καιρό κατακτήσει την πρώτη θέση στις εξαγωγές συσκευασμένων λιπαντικών στην Ελλάδα, διευρύνει ακόμη περισσότερο την παρουσία της και στο εξωτερικό πραγματοποιώντας επενδύσεις εκατομμυρίων. Από το 1981 που ιδρύθηκε, η επιχείρηση επενδύει στην τεχνολογική καινοτομία ακολουθώντας τη στρατηγική της βιώσιμης ανάπτυξης και βάζει μια ακόμη «ελληνική σφραγίδα» σε ένα επιτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης το οποίο κατακτά την ευρωπαϊκή αγορά και όχι μόνο….



Η εταιρεία χαράσσει μια διαρκώς ανοδική πορεία στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Συγκεκριμένα, είναι ο Νο1 εξαγωγέας συσκευασμένων λιπαντικών στην Ελλάδα (πραγματοποιεί το 98% των συνολικών εξαγωγών λιπαντικών σε συσκευασία της Ελλάδας), με εξαγωγές σε περισσότερες από 55 χώρες και διατηρεί θυγατρικές στη Βουλγαρία (8% M.S.), τη Ρουμανία (4% M.S.) και τη Σερβία (3% M.S.). Την τελευταία δεκαετία οι επενδύσεις της LPC ξεπερνούν τα 17 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μια σταθερή αναπτυξιακή πορεία που την έχει καταστήσει την κορυφαία εταιρεία λιπαντικών στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με την διοίκηση της επιχείρησης, στόχος είναι σε κάθε χώρα που δραστηριοποιείται να κατέχει μερίδιο της αγοράς το οποίο θα διαμορφώνεται στο 5%.

Επενδύσεις εντός και εκτός συνόρων

Πρόσφατα η LPC προχώρησε στην κατασκευή υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής γράσου 3.000 ΜΤ/ ετησίως, μία επένδυση 3,5 εκατ. ευρώ. Η μονάδα που βρίσκεται μέσα στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Ασπρόπυργο, αποτελεί την πιο σύγχρονη στο είδος της και εφαρμόζει τις τελευταίες διαθέσιμες τεχνολογίες. Είναι ικανή να παράγει μία πλήρη σειρά γράσων λιθίου, ασβεστίου αλλά και συνθετικών γράσων.

lpc3



Επιπλέον, η εταιρεία προχωρά στο επόμενο διάστημα σε μια νέα δυναμική συνεργασία με τη Naftal (θυγατρική της κρατικής Sonatrach), τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Αλγερίας. Η κοινοπραξία που θα δημιουργηθεί μεταξύ των δύο εταιρειών θα έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός blending plant στην Αλγερία για την παραγωγή 55.000 ΜΤ λιπαντικών και 5.000 ΜΤ γράσων, επένδυση που υπολογίζεται να αγγίξει τα 30 εκατ. ευρώ. Η μονάδα αναμένεται να λειτουργήσει το 2022 και με αυτή τη συνεργασία η LPC επιδιώκει να εδραιώσει την παρουσία της στην αγορά της Αλγερίας αλλά και της Αφρικής γενικότερα. Σύμφωνα με στελέχη της επιχείρησης, το παραγόμενο προϊόν θα διατεθεί στην αγορά της Αλγερίας ενώ θα γίνουν και εξαγωγές σε χώρες της Αφρικής.

Ακολουθώντας το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας

Η επιχείρηση στηρίζει την κυκλική οικονομία στην Ελλάδα, αναπτύσσοντας προϊόντα με υψηλό δείκτη κυκλικότητας και εφαρμόζοντας αυστηρές διαδικασίες διαχείρισης αποβλήτων.

Μάλιστα, η επιχείρηση βρίσκεται σε συζήτηση με πολλά κράτη της ΕΕ για την εφαρμογή των συγκεκριμένων μοντέλων ανακύκλωσης λιπαντικών ενώ βασικές στρατηγικές ανάπτυξης εξακολουθούν να είναι η τεχνολογική καινοτομία και η εξωστρέφεια. Προς αυτή την κατεύθυνση, την επόμενη πενταετία θα πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ με στόχο να αποτελέσει «ένα καλό παράδειγμα ελληνικής επιχείρησης η οποία βασίζεται στο μοντέλο της κυκλικής οικονομίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η διοίκηση της επιχείρησης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της LPC, Δημήτρης Κονταξής, αναφέρει σχετικά: «Η LPC, συστηματικά από την ίδρυσή της, επένδυσε στην εξωστρέφεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Αποτελούμε έναν σημαντικό διεθνή παίκτη στην αγορά λιπαντικών και στόχος μας είναι σύντομα να εξάγουμε τα προϊόντα μας σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, επενδύουμε σε στρατηγικές συνεργασίες και νέες τεχνολογίες, με έμφαση στην ποιότητα και την ασφάλεια και, πάντοτε, με επίκεντρο τον πελάτη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider