Η ΕΔΕΥ στο 4ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο στο Ηράκλειο της Κρήτης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ΕΔΕΥ στο 4ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο στο Ηράκλειο της Κρήτης
Για θέματα ασφάλειας στις έρευνες υδρογονανθράκων μίλησαν τα στελέχη της ΕΔΕΥ.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο στο Ηράκλειο της Κρήτης την 6η Σεπτεμβρίου και στα Χανιά την 7η Σεπτεμβρίου, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ).

Συγκεκριμένα, ο κ. Μάρκος Λουκογιαννάκης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕΥ μίλησε για την Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων δίνοντας έμφαση στην προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις έρευνες δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης σημειώνοντας ότι η ΕΔΕΥ εφαρμόζει τα πιο αυστηρά πρότυπα που προβλέπονται πανευρωπαϊκά σε θέματα ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Η κ. Κατερίνα Κωστάκη, μέλος της ομάδας Υπεράκτιας Ασφάλειας της ΕΔΕΥ, εστίασε στη σημασία των διαδικασιών για την αποτελεσματική εποπτεία της ασφάλειας των υπεράκτιων εργασιών έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, βάσει διαχείρισης κινδύνου και λαμβάνοντας υπόψιν τη συμμόρφωση των διαχειριστών των εγκαταστάσεων με τις εκθέσεις ασφαλείας μέσω συχνών επιθεωρήσεων. Η κ. Κωστάκη στη συνέχεια μίλησε για το Εθνικό Σχέδιο αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης σε υπεράκτιες εγκαταστάσεις υδρογονανθράκων, το οποίο καταρτίζεται από την ΕΔΕΥ σε συνεργασία με άλλους συναρμόδιους φορείς. Βάσει του σχεδίου αυτού, και για κάθε μελλοντική περιοχή στην οποία θα υπάρξει υπεράκτια δραστηριότητα υδρογονανθράκων, θα καταρτιστεί το αντίστοιχο τοπικό σχέδιο, το οποίο εκτός από αναλυτική περιγραφή των δράσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων, θα περιλαμβάνει πλήρη κατάλογο του διαθέσιμου εξοπλισμού, καθώς και των μέτρων που θα διασφαλίζουν ότι ο εξοπλισμός, το προσωπικό και οι διαδικασίες είναι επαρκή και άμεσα διαθέσιμα.

Παρούσα ήταν και η νομική σύμβουλος της ΕΔΕΥ, κ. Μαρία Ματζάκου, η οποία απάντησε σε ερωτήσεις αναφορικά με το νομοθετικό πλαίσιο της ασφάλειας των υπεράκτιων εργασιών υδρογονανθράκων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider