Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Από αρχές του έτους οι εκπτώσεις για τους συνεπείς καταναλωτές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Από αρχές του έτους οι εκπτώσεις για τους συνεπείς καταναλωτές
Το πρόγραμμα διάσωσης της ΔΕΗ έχει ορίζοντα τριετίας, είπε ο υπουργός Ενέργειας και εκτίμησε ότι η ΔΕΗ «θα γυρίσει θετικά αμέσως.

Σε ισχύ θα τεθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2020 η εκπτωτική πολιτική για τους συνεπείς καταναλωτές μέσω πακέτων όπως στα κινητά τηλέφωνα αποκάλυψε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης.

Σε ότι αναφορά το σχέδιο διάσωσης της ΔEΗ, ο κ.Χατζηδάκης είπε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε στοχευμένες εθελούσιες εξόδους υπαλλήλων. Αυτό, όπως είπε, θα γίνει και για την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού, αλλά και γιατί σταδιακά θα αποσυρθούν λιγνιτικές μονάδες. «Δεν μιλάμε για εργαζόμενους που βρίσκονται προ της σύνταξης και περιμένουν να πάρουν και ένα πακέτο. Δεν μιλάμε γι' αυτό», ξεκαθάρισε ο κ. Χατζηδάκης.

Το πρόγραμμα διάσωσης της ΔΕΗ έχει ορίζοντα τριετίας, είπε ο υπουργός Ενέργειας και εκτίμησε ότι η ΔΕΗ «θα γυρίσει θετικά αμέσως. Η ΔEΗ θα εξακολουθήσει να έχει χρέη που θα αντιμετωπισθούν - για παράδειγμα από τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ από την οποία περιμένουμε ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσό. Δεν θέλω να κάνω τον Αϊ Βασίλη. Θέλω στις 24 Σεπτεμβρίου να μην έχουμε θέμα με τον ορκωτό λογιστή. Θα κάνουμε οτιδήποτε απαιτείται για να σωθεί η ΔEΗ».

Ερωτηθείς για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔEΗ ο κ.Χατζηδάκης υποστήριξε ότι η επιβάρυνση στα νοικοκυριά θα είναι χαμηλή: «Δεν είναι το χόμπι μου να ανεβάζω τιμολόγια», είπε . «Τα μέτρα τα οποία λαμβάνουμε υπολογίζαμε ότι θα ήταν τελείως ουδέτερα για τον καταναλωτή λόγω μείωσης του ΦΠΑ και του ΕΤΜΕΑΡ. Ωστόσο, πρέπει να μειωθεί και η έκπτωση συνέπειας. 2,5 ευρώ το μήνα θα επιβαρυνθεί κάθε νοικοκυριό. Αυτό είναι το κόστος για τον καταναλωτή για τη διάσωση της ΔEΗ. Το Κοινωνικό Τιμολόγιο μένει ως έχει και ενισχύονται οι άνθρωποι που έχουν αναπνευστικά προβλήματα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider