Στην Ολλανδία το πιο οικολογικό βιομηχανικό κτήριο του κόσμου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Ολλανδία το πιο οικολογικό βιομηχανικό κτήριο του κόσμου
Το κτήριο επιτρέπει μεταξύ άλλων την τροφοδοσία 750 σπιτιών ετησίως.

Στην Ολλανδία βρίσκεται το πιο οικολογικό επαγγελματικό κτήριο του κόσμου προσφέροντας ένα ιδανικό περιβάλλον εργασίας στους εργαζομένους και ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για την εταιρεία Rhenus, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες logistics στον κόσμο, η οποία χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο κτήρια.

Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στην ολλανδική πόλη Τίλμπουργκ και έχει κατασκευαστεί από την βρετανική εταιρεία Reynaers Aluminium UK.

Η οροφή του κτηρίου είναι καλυμμένη από φωτοβολταϊκά συστήματα, τα οποία το καθιστούν ενεργειακά αυτόνομο αλλά επιτρέπουν και την τροφοδοσία 750 σπιτιών ετησίως, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Αλφονς Βαν Έρβεν στο BBC.

Τον Μάιο έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία των βιομηχανικών κτηρίων από τους Βρετανούς αξιολογητές βιωσιμότητας BREEAM, το οποίο ανέλυσε το σχεδιασμό και την ιδέα περισσότερων από 500.000 κτιρίων σε περισσότερες από 70 χώρες για να δούμε πράσινα διαπιστευτήρια.

Το κτίριο είναι εντελώς αεροστεγές, που σημαίνει ότι δεν διαφεύγει θερμότητα το χειμώνα. Η οροφή στεγάζει επίσης δύο μεγάλες αντλίες που αντλούν θερμότητα από τον αέρα έξω και έτσι διατηρείται το εσωτερικό του κτιρίου ζεστό.

Παράλληλα, υπάρχουν ηλεκτρικοί λέβητες για τις πολύ κρύες ημέρες, οι οποίοι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας χρησιμοποιούνται μόνο 10 ημέρες κάθε χρόνο.

Το κτήριο περιβάλλεται από τεράστια παράθυρα από γυαλί, επιτρέποντας στο φως να εισέλθει άπλετο στο εσωτερικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider