Την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης ευχαρίστησε τον κ. Παναγιωτάκη για τις προσπάθειες που κατέβαλε τα τελευταία χρόνια στη ΔΕΗ, ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των δανειστών για την μείωση του μεριδίου της επιχείρησης στην αγορά χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα. Τον παρακάλεσε δε να παραμείνει στη θέση του και να χειριστεί όλα τα επείγοντα ζητήματα της επιχείρησης μέχρι να οριστεί κατά τις νόμιμες διαδικασίες ο αντικαταστάτης του.

Ο κ. Παναγιωτάκης, του οποίου η θητεία κανονικά έληγε το 2021, δεσμεύτηκε για την στενή παρακολούθηση όλων των θεμάτων και την συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε σχέση με τα άμεσης προτεραιότητας ζητήματα της ΔΕΗ.

Σημειώνεται ότι ο μέχρι τώρα πρόεδρος της ΔΕΗ είχε θέσει κάποιες «κόκκινες γραμμές» στο θέμα της ιδιωτικοποίησης όπως είναι η αποφυγή πώλησης των υδροηλεκτρικών ενώ η θητεία του χαρακτηρίζεται κατά κοινή ομολογία ως μία «ειρηνική θητεία» όσον αφορά στις εργασιακές σχέσεις.

Όπως είχε γράψει νωρίτερα το insider.gr, ο υπουργός Ενέργειας είχε ζητήσει από τον κ. Παναγιωτάκη ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η ΔΕΗ στη σύσκεψη που είχαν στο Μαξίμου, προκειμένου να βρεθεί ένα «σχέδιο διάσωσης» της επιχείρησης.

Στο μεταξύ επιστολή στο νέο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζητώντας να οριστεί συνάντηση για να παρουσιάσει τις θέσεις της απέστειλε την Τετάρτη η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Όπως αναφέρει:

«Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων σας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επιθυμεί δια της παρούσης να σας εκφράσει τα συγχαρητήριά της και να σας ευχηθεί καλή δύναμη και αποτελεσματικό έργο. Με δεδομένο ότι τα θέματα της Ενέργειας και ειδικότερα η παρούσα κατάσταση στη ΔΕΗ, στη μεγαλύτερη Επιχείρηση της χώρα μας, είναι -όπως και εσείς δημοσίως έχετε υπογραμμίσει- άμεσης προτεραιότητας, θα θέλαμε να ορίσετε μια συνάντηση το συντομότερο δυνατόν ώστε να ενημερωθούμε από σας αλλά και να σας παρουσιάσουμε τις θέσεις μας. Έχετε αναφερθεί στις προσπάθειες των εργαζομένων για την ανόρθωση της ΔΕΗ και πιστεύουμε ότι κατανοείτε την ανησυχία των εργαζομένων που εκπροσωπούμε.

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντική η συνεργασία μας μαζί σας και σε αυτήν προσβλέπουμε προς όφελος της ΔΕΗ Α.Ε., της Εθνικής Οικονομίας, των Καταναλωτών αλλά και των χιλιάδων Εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ».