Στη ΔΕΗ μεταφέρεται το έμψυχο δυναμικό της ΔΕΗΑΝ

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη ΔΕΗ μεταφέρεται το έμψυχο δυναμικό της ΔΕΗΑΝ
Εγκρίθηκε την Πέμπτη από το ΔΣ της ΔΕΗΑΝ η μεταφορά των εργαζομένων στη μητρική εταιρεία.

Στη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της ΔΕΗ μεταφέρεται το έμψυχο δυναμικό της ΔΕΗ Ανανεώσιμες (ΔΕΗΑΝ) καθώς εγκρίθηκε την Πέμπτη από το ΔΣ της ΔΕΗΑΝ η μεταφορά των εργαζομένων στη μητρική εταιρεία.

Το σχέδιο για την απορρόφηση της ΔΕΗΑΝ από την ΔΕΗ ουσιαστικά τροποποιείται καθώς τελικά η θυγατρική παραμένει ως έχει διατηρώντας τις υποδομές και τις μετοχές (τις οποίες λόγω δανεισμού έχουν ενεχυριάσει οι τράπεζες) και η διαχείρισή τους θα ανατεθεί σε έναν ελάχιστο αριθμό εργαζομένων οι οποίοι θα παραμείνουν στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Ο τρόπος λειτουργίας και συνεργασίας μητρικής και θυγατρικής θα έχει ως εξής: Η ΔΕΗΑΝ θα δίνει τα έργα για τις ΑΠΕ στη μητρική και αυτά θα εκτελούνται από το προσωπικό που άλλοτε ανήκε στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες .

Ο σχεδιασμός για την δραστηριότητα της ΔΕΗ στον τομέα των ΑΠΕ βάσει της σχετικής πρότασης της McKinsey προβλέπει ανάπτυξη 2-2.5 GW ΑΠΕ μέχρι το 2030 – 2035, αύξηση του μεριδίου της ΔΕΗ από 3% σε 10% μέχρι το 2022 (με τη ΔΕΗ να καλύπτει περίπου το 25% της νέας δυναμικότητας ΑΠΕ που θα εγκατασταθεί στο σύστημα), αύξηση των λειτουργικών κερδών EBITDA από τις ΑΠΕ κατά 73 έως 84 εκ. ευρώ μέχρι το 2022 ενώ η διοίκηση της ΔΕΗ ήδη προχωρά σε συνέργειες προκειμένου να υλοποιήσει μεγάλα έργα στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών.

Άλλωστε η επιχείρηση θέλει να συμβαδίσει με το εθνικό σχέδιο το οποίο προβλέπει επενδύσεις ύψους 32,7 δις. ευρώ (τα 8,5 δις αφορούν σε ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ) έως το 2030 για τη διείσδυση των ΑΠΕ σε ποσοστό 32% στην τελική κατανάλωση ενέργειας και στο 55% της παραγωγής ρεύματος και μείωση 63% των εκπομπών ρύπων του θερμοκηπίου που εντάσσονται στο σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων ETS.

Η απορρόφηση του έμψυχου δυναμικού από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης αναμένεται να εγκριθεί την ερχόμενη Τρίτη από το ΔΣ της ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider