Έπεσαν οι υπογραφές με ΑΤΕΡΜΩΝ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ για τη νέα γραμμή των 400 kV Μεγαλόπολη-Κόρινθος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έπεσαν οι υπογραφές με ΑΤΕΡΜΩΝ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ για τη νέα γραμμή των 400 kV Μεγαλόπολη-Κόρινθος
Η γραμμή θα συνδέει το ΚΥΤ Μεγαλόπολης με το νέο  ΚΥΤ Κορίνθου.

Στις «ράγες» μπαίνει ο Ανατολικός Διάδρομος της Επέκτασης του Συστήματος 400 kV στην Πελοπόννησο, με την υπογραφή της σύμβασης με την κοινοπραξία ΑΤΕΡΜΩΝ- ΙΝΤΡΑΚΑΤ που ανακηρύχθηκε ανάδοχος (προσφέροντας τίμημα 26,07 εκατ. ευρώ) του έργου κατασκευής της νέας Γραμμής Μεταφοράς 400 kV που θα συνδέει το ΚΥΤ Μεγαλόπολης με το νέο ΚΥΤ Κορίνθου (το οποίo ανέλαβε η ένωση εταιρειών MYTILINEOS S.A.- SIEYUAN και συμβασιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα). Και τα δυο έργα έχουν ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2021.

Το σχήμα ΑΤΕΡΜΩΝ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ κατασκευάζει ήδη τα εναέρια τμήματα της Γραμμής Μεταφοράς 400 KV Μεγαλόπολη-Πάτρα-Αχελώος που μαζί με το υποβρύχιο τμήμα Ρίο-Αντίρριο απαρτίζουν τον Δυτικό Διάδρομο της Επέκτασης του Συστήματος 400 kV προς την Πελοπόννησο, ο οποίος αναμένεται να περατωθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, υπογράμμισε ότι τα έργα των δυο Διαδρόμων σηματοδοτούν την πραγματική εισαγωγή της Πελοποννήσου στο Σύστημα των 400 kV, επιτρέποντας όχι μόνο την ανάπτυξη περισσότερων ΑΠΕ, αλλά και τη λειτουργία της μονάδας Μεγαλόπολης V στη μέγιστη παραγωγική δυναμικότητα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΕΡΜΩΝ, Κωνσταντίνος Παπασαββίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διεύρυνση της συνεργασίας με τον ΑΔΜΗΕ και δεσμεύθηκε ότι η κοινοπραξία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε τα έργα να ολοκληρωθούν εγκαίρως, ακόμα και πριν από τα συμφωνημένα χρονοδιαγράμματα όπου είναι δυνατό, ώστε να αναπτυχθούν τα μεγάλα οφέλη που προκύπτουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider