Μητρόπουλος: Κομβική περίοδος για την αγορά λιανικής φυσικού αερίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητρόπουλος: Κομβική περίοδος για την αγορά λιανικής φυσικού αερίου
Στο συνέδριο της ΗΑΕΕ μίλησε ο Γενικός Διευθυντής της Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας.

Την κομβική περίοδο που διανύει η εγχώρια αγορά λιανικής φυσικού αερίου και τα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν ανέλυσε μεταξύ άλλων ο κ. Ιωάννης Μητρόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, κατά την ομιλία του στο 4ο Ετήσιο Ενεργειακό Συμπόσιο που διοργανώνει η ΗΑΕΕ (Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία).

Στο πάνελ με κεντρικό θέμα «Εξέλιξη των αγορών φυσικού αερίου (αγωγοί και LNG)» αναλύθηκαν οι αλλαγές και οι τάσεις στη συγκεκριμένη αγορά σε ό,τι αφορά τους αγωγούς, το υγροποιημένο φυσικό αέριο, καθώς και οι μελλοντικές προοπτικές.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μητρόπουλος εστίασε στις σημαντικές διαφορές που υπάρχουν στην ελληνική αγορά ενέργειας σε σύγκριση με άλλες ώριμες αγορές του εξωτερικού, επισημαίνοντας πως «στην Ελλάδα ο ανταγωνισμός έγκειται κυρίως στις τιμές του φυσικού αερίου σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές αγορές, όπου το ειδικό βάρος πέφτει στις παρεχόμενες υπηρεσίες, γεγονός που, βέβαια, ήδη κάνει την εμφάνισή του από την σκοπιά των πελατών και αναπτύσσεται περαιτέρω».

Όπως ο ίδιος σημείωσε, τέτοιες υπηρεσίες μπορεί να είναι ο έλεγχος ενέργειας, η συμβουλευτική αρωγή, το consumption feedback και άλλες, που, σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, σε χώρες όπως η γειτονική Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες ευρωπαϊκές αγορές, αποτελούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις εταιρείες που ξεχωρίζουν στις συγκεκριμένες αγορές. «Πρόκειται για υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας
που χαρακτηρίζουν την επόμενη μέρα της αγοράς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο» υπογράμμισε.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Γενικός Διευθυντής της Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας επεσήμανε πως «καινοτομία, πλουραλισμός, συνέργειες και προσθήκη αξίας στα παρεχόμενα προϊόντα και υπηρεσίες είναι το έναυσμα για το μέλλον της αγοράς φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού και ανοίγουν τον δρόμο για την πολυπόθητη ωρίμανση της αγοράς».

Στο 4ο Ετήσιο Ενεργειακό Συμπόσιο που ολοκληρώνεται σήμερα με την τρίτη και τελευταία ημέρα εργασιών του, χορηγός ήταν η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider