Παναγιωτάκης: Δεν υπάρχει θέμα αύξησης τιμολογίων ρεύματος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παναγιωτάκης: Δεν υπάρχει θέμα αύξησης τιμολογίων ρεύματος
Τρία νέα καταστήματα ανοίγουν για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Δεν υπάρχει θέμα αύξησης τιμολογίων επανέλαβε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open TV ενώ προανήγγειλε το άνοιγμα τριών νέων καταστημάτων προκειμένου να μειωθούν οι ουρές όπως εκείνες που παρατηρούνται στην Αριστείδου, στο Γαλάτσι κλπ. Παράλληλα, η επιχείρηση συζητά με μεγάλη αλυσίδα προκειμένου να εξυπηρετείται και εκεί ο κόσμος και μάλιστα σε διευρυμένο ωράριο σαν αυτό που ισχύει στα μεγάλα καταστήματα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο αύξησης των τιμολογίων ο κ. Παναγιωτάκης σημείωσε ότι «δεν υπάρχει θέμα αύξησης των τιμολογίων. Το τονίζω κατηγορηματικά αυτό, παρά το γεγονός ότι έχει αυξηθεί το κόστος του ρεύματος, το κόστος παραγωγής, λόγω του ότι για λόγους κλιματικής αλλαγής έχουν αυξηθεί οι τιμές των δικαιωμάτων του διοξειδίου του άνθρακα κι εμείς ως γνωστόν εξαρτόμαστε σε σημαντικό βαθμό κυρίως από το λιγνίτη. Αλλά και οι μονάδες αερίου εκπέμπουν κι αυτές πολύ λιγότερο βέβαια άνθρακα, παρά ταύτα εμείς καταφέραμε και προσπαθήσαμε να συγκρατήσουμε τις τιμές, διατηρήσαμε και την έκπτωση συνέπειας πιστεύω σ’ ένα πολύ ικανοποιητικό ποσοστό, αυτό το 10%, δεν υπάρχει ανάγκη ν’ αυξηθούν τα τιμολόγια και αυτή είναι η όλη προσπάθειά μας, έστω και αν μειώνονται τα κέρδη μας ή παρουσιάσαμε ζημιές φέτος».

Αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και την στάση της επιχείρησης απέναντι στους κακοπληρωτές, ο κ. Παναγιωτάκης σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να πούμε ότι η ΔΕΗ δεν κόβει το ρεύμα κατ' αρχάς. Εξαντλούμε τα περιθώρια διαλόγου, συνεννόησης με τους καταναλωτές αλλά όταν φτάνει ο κόμπος στο χτένι που λέμε, ή όταν διαπιστώνουμε ότι από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει διάθεση διαλόγου, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν να πληρώσουν από το 2016, από το 2017, από το 2015, τότε αναγκαζόμαστε να κόβουμε το ρεύμα. Έχουμε πολλές διακοπές ρεύματος λόγω μη ανταπόκρισης των πελατών μας. Απ’ την άλλη πλευρά όμως, εκείνο που κάνουμε, είναι ότι κάνουμε τις γνωστές διευκολύνσεις, για τις οποίες υπάρχει και ένα γενικό πλαίσιο με το οποίο πηγαίνει ο καθένας στα καταστήματά μας και κάνει τους διακανονισμούς του, αλλά όταν διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν ειδικότερα προβλήματα κάνουμε και πιο εξειδικευμένες, κι εγώ προσωπικά πρέπει να ξέρετε, μπορώ να σας πω ότι κάνω από χίλιες, ίσως και περισσότερους διακανονισμούς το χρόνο. Εγώ προσωπικά φτάνω στο γραφείο μου για να εγκρίνω ή απευθύνονται καταναλωτές, μου περιγράφουν το πρόβλημά τους και δε μπορώ να μην ασχοληθώ παρά το γεγονός ότι θα έλεγε κανείς ότι ο Διοικητής της ΔΕΗ είναι για γενικά θέματα κτλ. Είμαστε υποχρεωμένοι ν’ ασχολούμαστε. Και να σας πω και κάτι; Έτσι μαθαίνουμε και τα προβλήματα καλύτερα και μπορούμε κι εμείς να λαμβάνουμε τα μέτρα που θα είναι πιο προσαρμοσμένα στην πραγματικότητα».

Όσον αφορά στην επερχόμενη τιτλοποίηση οφειλών και τον τρόπο που θα επηρεαστούν οι πελάτες ο πρόεδρος της ΔΕΗ διευκρίνισε ότι «πράγματι θα υπάρξει τιτλοποίηση, αλλά αυτό αφορά εμάς και το fund το οποίο θα μας δώσει κάποια χρήματα έναντι εκχώρησης των οφειλών μας. Οι καταναλωτές δε θα έχουν καμία διαφορά σε σχέση μ’ αυτό που συμβαίνει σήμερα. Θα έχουν να κάνουν με τη ΔΕΗ και μόνο με τη ΔΕΗ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider