Energean: Φυσικό αέριο από την Ανατολική Μεσόγειο στην ελληνική και την Κυπριακή αγορά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Energean: Φυσικό αέριο από την Ανατολική Μεσόγειο στην ελληνική και την Κυπριακή αγορά
Ως προς τον τρόπο μεταφοράς του αερίου προς την Ευρώπη, ο κ. Ρήγας τονίζει ότι έχουν τεθεί επί τάπητος διαφορετικά σχέδια.

Το ενδιαφέρον της Energean για τροφοδοσία τόσο της ελληνικής όσο και της Κυπριακής αγοράς με φυσικό αέριο από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου εκφράζει ο κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean σε συνέντευξη του προς το ΑΠΕ - ΜΠΕ. Η Energean, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων του Πρίνου και αναπτύσσει ερευνητική δραστηριότητα στην Δυτική Ελλάδα, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα σημαντική ανακάλυψη φυσικού αερίου στην ΑΟΖ του Ισραήλ, όπως είχε γράψει το insider.gr.

Ως προς τον τρόπο μεταφοράς του αερίου προς την Ευρώπη, ο κ. Ρήγας τονίζει ότι έχουν τεθεί επί τάπητος διαφορετικά σχέδια, τα οποία συγκεντρώνουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, σημειώνοντας ότι οι χώρες - χρήστες του φυσικού αερίου δεν θα πρέπει να περιορίζονται μόνο στους αγωγούς ή μόνο στο Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο, αλλά θα πρέπει να επιδιώκουν τη μεγαλύτερη δυνατή διαφοροποίηση των πηγών.

Σε ερώτηση για την τριμερή συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ ο κ. Ρήγας κάνει λόγο για αναμφίβολα θετική εξέλιξη, ενώ για τις ενεργειακές εξελίξεις στην ελληνική επικράτεια τονίζει ότι «Η Δυτική Ελλάδα παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές ανακάλυψης κοιτασμάτων και δεν είναι τυχαίο ότι συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μεγάλων ξένων Operators, όπως είναι η Total και η Repsol».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider