ΔΕΗ: Στο στόχαστρο οι στρατηγικοί κακοπληρωτές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΗ: Στο στόχαστρο οι στρατηγικοί κακοπληρωτές
Πακέτο ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ξένους επενδυτές ετοιμάζεται να πουλήσει η ΔΕΗ.

Πακέτο ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ξένους επενδυτές ετοιμάζεται να πουλήσει η ΔΕΗ με σκοπό να βελτιώσει τη ρευστότητά της. Σύμφωνα με την επιχείρηση, ο βασικός στόχος είναι η ανάκτηση οφειλών από στρατηγικούς κακοπληρωτές ενώ μέχρι στιγμής το «φέσι» από απλήρωτους λογαριασμούς για την εταιρεία υπολογίζεται στα 2,3 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι:

«Η ΔΕΗ, όπως έχει προαναγγείλει, για την διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών εξετάζει τρόπους αξιοποίησης όλων των σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων με βάση και τη διεθνή εμπειρία.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζει και το θέμα της χρηματοδότησης (όχι της πώλησης σε τρίτους) μέσω τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η νομοθεσία, στοχεύοντας στην ανάκτηση οφειλών από στρατηγικούς κακοπληρωτές, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στο κοινωνικό της πρόσωπο.

Τα περί πώλησης οφειλών φτωχών νοικοκυριών δεν έχουν απολύτως καμία βάση».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της εταιρείας, Μανώλης Παναγιωτάκης, έχει επανειλημμένως αναφερθεί στα οικονομικά της επιχείρησης και έχει διαμηνύσει ότι «για να συνεχίσει να εκπληρώνει την αποστολή της, και ειδικότερα να βγει στις αγορές και να πραγματοποιήσει και το φετινό επενδυτικό της πρόγραμμα αντίστοιχου μεγέθους με το περσινό, πρέπει να βελτιώσει την κερδοφορία της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider