Στην οριστική διευθέτηση του θέματος των αποζημιώσεων της απαλλοτρίωσης της Κοινότητας Πτελεώνα του Δήμου Εορδαίας Κοζάνης, προχώρησε η ΔΕΗ με την κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσού ύψους 12,5 εκατ. ευρώ υπέρ των δικαιούχων.

Πρόκειται για ένα μικρό χωριό που βρίσκεται στην νοτιοδυτική πλευρά του Βερμίου και που η ΔΕΗ χρησιμοποιεί για τις αποθέσεις των αγόνων του ορυχείου Νοτίου Πεδίου.

Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η διευθέτηση του προβλήματος έγινε σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρο Καρυπίδη στα γραφεία της επιχείρησης στην Αθήνα.

«Με την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της κατάθεσης των χρημάτων από τη ΔΕΗ, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, επιλύεται οριστικά υπέρ των δικαιούχων ένα πρόβλημα που ταλάνιζε την τοπική κοινωνία τα τελευταία 10 χρόνια», αναφέρει η περιφέρεια.

Όπως τόνισε ο Μανώλης Παναγιωτάκης, πολιτική της διοίκησης της ΔΕΗ είναι «η επίλυση, στο μέτρο πάντα των δικαιοδοσιών της, των πραγματικών προβλημάτων των πολιτών, και η μοναδική αποτελεσματική μέθοδος ως προς αυτό είναι ο διάλογος και η συνεργασία».