Πτώση για το πετρέλαιο καθώς οι συζητήσεις στον ΟΠΕΚ «περιπλέκονται»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση για το πετρέλαιο καθώς οι συζητήσεις στον ΟΠΕΚ «περιπλέκονται»
Συνεχίζεται την Παρασκευή η διάσκεψη του ΟΠΕΚ.

Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ μελών και ΟΠΕΚ με τη Ρωσία την Παρασκευή στη Βιέννη προκειμένου να αποφασιστεί ο όγκος των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το μπρεντ υποχωρούν κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι, στα 59,53 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας πτώση 53 σεντς ή 0,9%.
Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό κινούνται στα 51,05 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας κατά 44 σεντς ή 0,9%.

Οι τιμές του πετρελαίου κατέρρευσαν την Πέμπτη, καθώς ο ΟΠΕΚ απέτυχε να καταλήξει σε μια ισχυρή συμφωνία στη Βιέννη. Μάλιστα, μετά από πολλές ώρες συναντήσεων, ο ΟΠΕΚ ακύρωσε τη συνέντευξη Τύπου του, αναμένοντας τη ρωσική αντιπροσωπεία να φτάσει την Παρασκευή.

Η Σαουδική Αραβία θέλει σαφώς να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου για να εξισορροπήσει την αγορά και θα πρέπει να κάνει το μερίδιο του λέοντος της κοπής. Η Ρωσία ανησυχεί πολύ λιγότερο για ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα και έχει εκφράσει μόνο το ενδιαφέρον για μια συμβολική περικοπή. Η Μόσχα θέλει να μειώσει τη ρωσική παραγωγή πετρελαίου το πολύ κατά 150.000 βαρέλια την ημέρα για τους τρεις πρώτους μήνες του 2019, ανέφερε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA.Αυτό καθιστά τη Ρωσία βασικό παράγοντα χάραξης της πολιτικής του ΟΠΕΚ + την Παρασκευή.

Παράλληλα, εξακολουθεί να συζητείται το γεγονός ότι το Ιράν επιθυμεί να εξαιρεθεί από τις μειώσεις εν μέσω κυρώσεων από τις ΗΠΑ, που έχουν ήδη οδηγήσει σε μείωση των εξαγωγών του, δήλωσαν στο Reuters αξιωματούχοι του ΟΠΕΚ.

Αναλυτές αναμένουν ο ΟΠΕΚ να προχωρήσει σε μεγαλύτερη μείωση από τη Ρωσία αλλά προειδοποιούν ότι χρειάζεται μια μεγάλη μείωση για να αντισταθμιστεί η πρόσφατη υποχώρηση των τιμών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider