Στα χιόνια θα κατασκευαστεί το μεγαλύτερο χερσαίο αιολικό πάρκο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα χιόνια θα κατασκευαστεί το μεγαλύτερο χερσαίο αιολικό πάρκο
Το Νysaster κατασκευάζεται στη Σουηδία.

Το μεγαλύτερο χερσαίο αιολικό πάρκο της Ευρώπης, το οποίο θα ονομάζεται Nysater, ετοιμάζεται να κατασκευάσει στη Σουηδία η γερμανική «Ε.ON Climate and Renewables».

Συγκεκριμένα, η επιχείρηση δήλωσε ότι αποφάσισε να επενδύσει στο έργο των 475 μεγαβάτ στην Σουηδία. Η εγκατάσταση θα κατασκευαστεί σε κοινοπραξία με την Credit Suisse Energy Infrastructure Partners (CSEIP).

Όπως προβλέπει η συμφωνία, η CSEIP αναλαμβάνει το 80% της χρηματοδότησης με την γερμανική εταιρεία κοινής ωφελείας να επιμερίζεται την κατασκευή και τη λειτουργία του σταθμού. Η EO.N θα διατηρήσει στην κυριότητα της το 20% ενώ η συνολική επένδυση ανέρχεται περίπου στα 500 εκατομμύρια ευρώ.

«Είναι μέρος της στρατηγικής μας να επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας στον τομέα της αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη», δήλωσε η Anja-Isabel Dotzenrath, διευθύνουσα σύμβουλος της E.ON Climate and Renewables.

«Το Nysater αποτελεί μια σημαντική επέκταση του χαρτοφυλακίου μας στη Σκανδιναβία».

Η E.ON δήλωσε ότι το νέο της έργο βρίσκεται στη συνοικία Vasternorrland της Σουηδίας, μια περιοχή την οποία η εταιρεία θεωρεί ότι χαρακτηρίζεται από «εξαιρετικές συνθήκες ανέμου».

Η κατασκευή θα ξεκινήσει φέτος και αναμένεται ότι η εγκατάσταση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2021 ενώ θα χρησιμοποιηθούν 114 τουρμπίνες από τη γερμανική κατασκευαστική, Nordex.

Σημειώνεται ότι η Ευρώπη πρόσθεσε 4,5 γιγαβάτ αιολικής ενέργειας κατά το α' εξάμηνο του 2018, σύμφωνα με την WindEurope.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider