Δέλτα: Ρίχνει νέα προϊόντα στην αγορά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δέλτα: Ρίχνει νέα προϊόντα στην αγορά

Σημαντική ενίσχυση των οικονομικών της μεγεθών αναμένει η Δέλτα, η οποία ανήκει στον Όμιλο της Vivartia μετά και την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού δανεισμού της τον περασμένο μήνα.

Φέτος ο όμιλος εκτιμά ότι θα βελτιώσει περαιτέρω τα λειτουργικά αποτελέσματα του καθώς συνεχίζει να υλοποιεί εκτεταμένα προγράμματα μείωσης κόστους σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων του.
Όπως αναφέρει και στην πρόσφατη έκθεση που δημοσιοποίησε, θα συνεχίσει να προωθεί τα προϊόντα του σε νέα κανάλια διανομής και θα συνεχίσει να προσφέρει στην αγορά νέα καινοτομικά προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές, με συνεχείς προσφορές στα 30.000 σημεία πώλησης πανελλαδικά, που καλύπτει με προϊόντα του.

Επίσης, ότι θα συνεχίσει να υλοποιεί αναπτυξιακό πλάνο του σε αγορές του εξωτερικού, κυρίως στην Ιταλία και σε αραβικές χώρες, σε νέες αγορές όπως η Αυστρία, καθώς και σε αγορές της Βόρειας Αφρικής όπου εξάγει γιαούρτι και γάλα εβαπορέ.

Προ ημερών, εξάλλου, η επιχείρηση παρουσίασε στην αγορά νέα σειρά φυτικών ροφημάτων, όπως ρόφημα αμυγδάλου και ρόφημα καρύδας. Στις αρχές του Ιουλίου η Δέλτα παρουσίασε το νέο διπλοστραγγιστό γιαούρτι, βάζοντας στόχο να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία των προϊόντων γιαούρτης.

Το 2017 η εταιρεία σε ενοποιημένη βάση παρουσίασε κάμψη των πωλήσεων και μειωμένες ζημιές.

Κατάφερε ωστόσο να διατηρήσει την ηγετική θέση της στην αγορά του λευκού γάλακτος και τη δεύτερη θέση στην αγορά του γιαουρτιού. Επίσης, διατήρησε την ηγετική θέση της, με μερίδιο 50% περίπου, στα παιδικά και βρεφικά γιαούρτια, καθώς και στο σοκολατούχο γάλα, ενώ αντίθετα έχασε μερίδιο στην αγορά των χυμών.

Ως εκα τούτου τα ενοποιημένα έσοδα της Δέλτα Τρόφιμα, περιορίστηκαν σε 265,705 εκατ. ευρώ, από 278,45 εκατ. ευρώ το 2016, σημειώνοντας μείωση κατά 4,6%.

Όσον αφορά το καθαρό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε ζημιές 1,71 εκατ. ευρώ έναντι αντίστοιχων ζημιών 9,58 εκατ. ευρώ το 2016, μειωμένες κατά 82,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider