Μύλοι Λούλη: Κρατά σταθερά τα ηνία της αγοράς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μύλοι Λούλη: Κρατά σταθερά τα ηνία της αγοράς

Στα επίπεδα του 2016 συγκράτησε τον όγκο των πωλήσεων αλεύρων και την κερδοφορία της, κατά το 2017, η εταιρεία Μύλοι Λούλη, ιστορική και μεγαλύτερη - με σημαντική διαφορά από τους ανταγωνιστές της- ελληνική αλευροβιομηχανία.
Σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση του διοικητικού της συμβουλίου, η επιχείρηση επιδιώκει εφέτος την προάσπιση της ηγετικής θέσης της στην αγορά με τη διασφάλιση και την ενίσχυση των μεριδίων της, καθώς και τη διατήρηση της κερδοφορίας της στα επίπεδα των τελευταίων ετών.

Το 2017 υλοποίησε σημαντικές επενδύσεις στις βιομηχανικές μονάδες της, ώστε να παραμείνουν άκρως ανταγωνιστικές. Συγχρόνως, με σκοπό να ενισχύσει την χρηματοοικονομική θέση της, προχώρησε σε αναχρηματοδότηση του δανεισμού της. Επίσης, ενίσχυσε τη θέση της στην εγχώρια αγορά συσκευασμένων αλεύρων για το καταναλωτικό κοινό.

Η εταιρεία διαθέτει δύο μεγάλες βιομηχανικές μονάδες στη Σούρπη Μαγνησίας και στο Κερατσίνι Αττικής. Παράγει και εμπορεύεται άλευρα από άλεση σίτου, αλλά και σίκαλης, καλαμποκιού και κριθαριού. Συγκεκριμένα, παράγει 120 τύπους αλεύρων-σιμιγδαλιών και μείγματα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής για 5.000 περίπου αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες, βιομηχανίες και βιοτεχνίες τροφίμων. Επίσης, παράγει ευρεία ποικιλία επώνυμων προϊόντων για το καταναλωτικό κοινό, κυρίως με το σήμα «Μύλοι Αγίου Γεωργίου Loulis», σε διάφορες συσκευασίες. Λειτουργεί κέντρα διανομής στη Μαγνησία, την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα.

Η επιχείρηση εξάγει μέρος των προϊόντων της στις χώρες Αίγυπτος, Αλβανία, Κύπρος, π.Γ.Δ.Μ., Ρωσία και Τυνησία.

Σύμφωνα με τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις της, η εταιρεία, από κοινού με τις θυγατρικές της, το 2017 κατέγραψε ενοποιημένα έσοδα 97,66 εκατ. ευρώ, αντί 101,33 εκατ. ευρώ το 2016, μειωμένα κατά 3,6%. Όσον αφορά τα καθαρά της κέρδη παρέμειναν σταθερά στα 2,76 εκατ ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider