Στη δημιουργία 13 νέων καταστημάτων μέσα στα επόμενα 3 χρόνια δρομολεί η Leroy Merlin στην Ελλάδα η οποία στις 20 Απριλίου εγκαινιάζει το νέο κατάστημα της στο κέντρο της Αθήνας (Λ. Βασ. Σοφίας 112).

H απόφαση για να κατέβει η αλυσίδα στο κέντρο, ελήφθη μετά και την επιτυχημένη πορεία του τελευταίου καταστήματος στο δαχτυλίδι στο Μαρούσι, στους χώρους που παλαιότερα λειτουργούσαν οι κινηματογράφοι Cosmopolis. Πρόκειται για το πρώτο «home improvement» κατάστημα που θα λειτουργήσει στον αστικό ιστό της Αθήνας, στα πρότυπα του καταστήματος που διαθέτει ο Γαλλικός όμιλος στο κέντρο του Παρισιού. Είναι ένα εγχείρημα που για πρώτη φορά δοκιμάζεται στην Ελλάδα και ο όμιλος είναι έτοιμος να το στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις. 

Όσον αφορά το νέο επενδυτικό πρόγραμμα της αλυσίδας η οποία αριθμεί σήμερα επτά καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, προβλέπει την ανάπτυξη μέσα στο 2019 δύο νέων μεγάλων καταστημάτων σε Αθήνα και Δυτική Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρθηκε χτες σε συνάντηση των στελεχών της Leroy Merlin με εκπροσώπους του Τύπου, προτεραιότητα της αλυσίδας αποτελεί η ανάπτυξη σε δυτική και νότια Αττική, στην Δυτική Θεσσαλονίκη αλλά και στις περιοχές της Λεμεσού και της Πάφου στην Κύπρο (έχει ήδη ένα κατάστημα στη Λευκωσία).

Τα πρώτα νέα καταστήματα θα ανήκουν στο standard τύπο καταστημάτων της αλυσίδας (4000—9000 τμ) αλλά το πλάνο της περιλαμβάνει και την δημιουργία νεών καταστημάτων τα λεγόμενα City (έως 4000 τ.μ) και Xpres (έως 1000 τ.μ).

Ειδικά για τα xpress καταστήματα, είναι ένα project το οποίο θα αρχίσει να τρέχει μέσα στο επόμενο διάστημα με την δημιουργία καταστημάτων σε διάδορους δήμους της Αθήνας. 

Τα στελέχη της Leroy Merlin επίσης άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στην ανάπτυξη της αλυσίδας μέσω franchise, κάτι που θα αποφασιστεί μέσα στο επόμενο διάστημα. 

Ανοιχτό επίσης είναι και το ενδεχόμενο να κάνουν την εμφάνιση τους στην χώρα και άλλα εταιρείες του Ομίλου ΑDEO στην οποία ανήκει η Leroy Merlin (πχ. Brico Center, Tikamoon, Bricoman κλπ). 

Σημειώνεται ότι ο ο γαλλικός Όμιλος ADEO έχει 100.000 συνεργάτες, 1.200 καταστήματα σε 12 χώρες και κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη και την τρίτη παγκοσμίως στην αγορά της «Βελτίωσης της Κατοικίας» (Home Improvement). 

Η Leroy Merlin (SGB Ελληνική Εταιρεία Ιδιοκατασκευών A.E.), στην οποία μέτοχος μειοψηφίας είναι ο επιχειρηματίας Παύλος Φουρλής, λειτουργεί ένα κατάστημα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ένα στη Πυλαία Θεσσαλονίκης και ένα επίσης στν οδό Πειραιώς στο Ρέντη. Τον Νοέμβριο του 2009 ξεκίνησε το τέταρτο υποκατάστημα στη Λάρισα στην βιομηχανική περιοχή της Νίκας, ενώ τον Οκτώβριο του 2016 εγκαινιάστηκε το πέμπτο κατάστημα στο Μαρούσι της Αττικής.  

Εμπορεύεται περισσότερους από 50.000 κωδικούς προϊόντων και υπηρεσίες, απασχολεί περισσότερους από 1000 υπαλλήλους  και έχει επενδύσει περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια στην ελληνική αγορά.

Όπως έγινε γνωστό η Leroy Merlin έκλεισε το 2017 με τζίρο 132 εκατ. ευρώ και ανάπτυξη 18,3%  στην ελληνική αγορά. Η αλυσίδα εκτιμά πως θα καταγράψει άνοδο περί το 15,7% και φέτος, ενώ το μερίδιο αγοράς ανέρχεται στο 10%.