Leroy Merlin: Στις 20 Απριλίου τα εγκαίνια του νέου καταστήματος στο κέντρο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Leroy Merlin: Στις 20 Απριλίου τα εγκαίνια του νέου καταστήματος στο κέντρο

Την Παρασκευή 20 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου καταστήματος της Leroy Merlin, στο κέντρο της Αθήνας, επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας στο αριθμό 112.

Το κατάστημα εκτείνεται σε 3 ορόφους συνολικού εμβαδού 5.300 τ.μ., διαθέτει 300 θέσεις υπόγειας στάθμευσης και ανοίγει τις πύλες του στο κοινό στις 20 Απριλίου.

Πρόκειται για το πρώτο «home improvement» κατάστημα που θα λειτουργήσει στον αστικό ιστό της Αθήνας, στα πρότυπα του καταστήματος που διαθέτει ο Γαλλικός όμιλος στο κέντρο του Παρισιού. Είναι ένα εγχείρημα που για πρώτη φορά δοκιμάζεται στην Ελλάδα και ο όμιλος είναι έτοιμος να το στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις. Το νέο κατάστημα δημιουργεί 125 άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ θεωρείται πως θα ενισχύσει τη δυναμική της ευρύτερης περιοχής, καθώς και το επενδυτικό περιβάλλον της χώρας.

Όπως κάθε κατάστημα Leroy Merlin, θα προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε κατασκευή, ανακαίνιση και βελτίωση οποιουδήποτε χώρου ιδιώτη και επαγγελματία. Πρωτοποριακό θεωρείται το ειδικά διαμορφωμένο «HOMISTAS lab», όπου κάθε επισκέπτης θα μπορεί να δημιουργεί τη δική του κατασκευή, να δοκιμάζει εργαλεία και λύσεις αλλά και να παρακολουθεί σεμινάρια από εξειδικευμένους τεχνικούς και ειδικούς του home improvement.

Το ακίνητο άνηκε στην τεχνική εταιρεία Δάκων η οποία θα κατασκεύαζε ένα μεγάλο πολυκινηματογράφο με εμπορικά καταστήματα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια της εταιρείας στο ακίνητο, συνολικής επιφανείας 35.000 τ.μ., θα κατασκευάζονταν 10 κινηματογραφικές αίθουσες, χώροι εστίασης, καταστήματα, γυμναστήριο και στο υπόγειο 16 διάδρομοι μπόουλινγκ, ενώ προβλεπόταν και η κατασκευή 750 θέσεων στάθμευσης. Όμως μετά από προσφυγή των κατοίκων το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το 2005 μπλόκαρε την κατασκευή.

Η Leroy Merlin (SGB Ελληνική Εταιρεία Ιδιοκατασκευών A.E.), θυγατρική του πολυεθνικού ομίλου Groupe Adeo στην οποία μέτοχος μειοψηφίας είναι ο επιχειρηματίας Παύλος Φουρλής, λειτουργεί ένα κατάστημα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ένα στη Πυλαία Θεσσαλονίκης και ένα επίσης στν οδό Πειραιώς στο Ρέντη. Τον Νοέμβριο του 2009 ξεκίνησε το τέταρτο υποκατάστημα στη Λάρισα στην βιομηχανική περιοχή της Νίκας, ενώ τον Οκτώβριο του 2016 εγκαινιάστηκε το πέμπτο κατάστημα στο Μαρούσι της Αττικής.

Το νέο κατάστημα δημιουργεί 125 νέες θέσεις εργασίας ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων στην Leroy Merlin στην Ελλάδα σε 1.100 ενώ αποτελεί μία επένδυση της τάξης των 5 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider