Σκλαβενίτης: Μειώσεις μισθών και εξόδων ζήτησαν οι τράπεζες

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκλαβενίτης: Μειώσεις μισθών και εξόδων ζήτησαν οι τράπεζες

Την περικοπή των εξόδων της Σκλαβενίτης «Ελληνικές Υπεραγορές» ζήτησαν προ ημερών οι τράπεζες από την διοίκηση της αλυσίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες ζήτησαν δραστική μείωση των λειτουργικών εξόδων της αλυσίδας, μεταξύ των οποίων και σημαντικές μειώσεις μισθών για αμοιβές εργαζομένων άνω των 1.700 ευρώ.

Οι περικοπές έχουν κριθεί απαραίτητες από τις πιστώτριες τράπεζες που χρηματοδότησαν την εξαγορά του δικτύου της Μαρινόπουλος από την Σκλαβενίτης καθώς στην παρούσα φάση δεν φαίνεται ότι επιτυγχάνονται οι στόχοι (τζίροι) που είχαν τεθεί στο business plan της διάσωσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το 2017 τα έξοδα της «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη» αντιστοιχούσαν στο 32% επί των πωλήσεων, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό.

Να σημειωθεί ότι από την 1η Ιανουαρίου 2018, η εταιρεία έχει λάβει νέα νομική μορφή υπό την επωνυμία «Ελληνικές Υπεραγορές», η οποία προέκυψε από τη συγχώνευση των «Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.” & ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.” με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το cash flow της νέας εταιρείας είναι μικρό, ενώ η διοίκηση του Ομίλου σχεδιάζει το κλείσιμο 30-40 μικρών πρώην καταστημάτων της Μαρινόπουλος. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η εκποίηση των 22 πρώην καταστημάτων της Μαρινόπουλος τα οποία με βάση την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού πρέπει να αλλάξουν χέρια.

Υπενθυμίζεται ότι η αλυσίδα πρόσφατα, έσπασε το ταμπού της διαφήμισης και προχώρησε σε διαφημιστική εκστρατεία στη Θεσσαλονίκη (διαφημίσεις σε λεωφορεία καθώς και ραδιοφωνικά μηνύματα).

Η επιλογή της αγοράς της Θεσσαλονίκης δεν είναι τυχαία για την αλυσίδα Σκλαβενίτης καθώς λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού που υπάρχει, τα έσοδα της στην περιοχή κινούνται αρκετά πιο κάτω των στόχων που έχουν τεθεί.

Σήμερα το δίκτυο της Σκλαβενίτης αριθμεί 520 καταστήματα και απασχολεί πάνω από 22.000 εργαζομένους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider