Στο ΣτΕ ο ΟΠΑΠ για το «ειδικό τέλος » στα παιχνίδια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο ΣτΕ ο ΟΠΑΠ για το «ειδικό τέλος » στα παιχνίδια

Αίτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση και αναστολή της επιβολής ειδικού τέλους στα παιχνίδια του από 1η Ιανουαρίου κατέθεσε ο ΟΠΑΠ.

Η κίνηση αυτή από πλευράς Οργανισμού ήταν αναμενόμενη και έρχεται ως συνέχεια της προσφυγής σε διεθνές δικαστήριο για το θέμα των VLTs. Με την προσφυγή στο ΣτΕ ο ΟΠΑΠ επιχειρεί να μπλοκάρει την επιβολή τέλους στα παιχνίδια του η οποία, σύμφωνα με τον Οργανισμό αλλά και τους πράκτορες του ΟΠΑΠ, θα αποτελέσει πλήγμα σε πολλαπλά επίπεδα αλλά και δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα φορολογικά έσοδα.

Στην ομοσπονδία επισημαίνουν πως «από την αρχή, που άνοιξε το θέμα της νέας φορολόγησης των νόμιμων τυχερών παιχνιδιών, σαν ισοδύναμο στην συμφωνία με τους δανειστές, από την συνέντευξη τύπου της ΠΟΕΠΠΠ την 16η Νοέμβριου 2015 και την συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Αλεξιάδη την ίδια ήμερα, είχαμε προτείνει και επίσημα, την πρόταση, για άμεση τακτοποίηση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών στην χώρα μας με κανονική αδειοδότηση των Ιντερνετικών εταιριών και την φορολόγηση τους σύμφωνα με τους νόμους του κράτους. Μια πράξη που θα αποφέρει στο Ελληνικό δημόσιο πολλαπλάσια έσοδα. Δυστυχώς σ' αυτή την λογική, δίκαιη και συμφέρουσα πρόταση δεν δόθηκε η δέουσα σημασία από το ΥΠ.ΟΙΚ και έτσι προχώρησε η επιβολή του «τέλους» στα παιχνίδι της ΟΠΑΠ Α.Ε, με τον Ν.4346/15».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider