Το δικό της open mall αποκτά η Θεσσαλονίκη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το δικό της open mall αποκτά η Θεσσαλονίκη

To δικό της ανοιχτό εμπορικό κέντρο, έκτασης 15 στρεμμάτων, όπου φιλοξενούνται 108 εμπορικές επιχειρήσεις, αποκτά η Θεσσαλονίκη, καθώς το απόγευμα εγκαινιάζεται το «Thess Open Mall». Η έναρξη λειτουργίας του θα σηματοδοτηθεί με ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτι, που ξεκινά στις 5 το απόγευμα, στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Βογατσικού, αλλά και με έναν διαγωνισμό μέσω τής σελίδας του στο Facebook.

Το ανοιχτό mall θα επιτρέπει στους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους στο φυσικό περιβάλλον της ιστορικής αγοράς της Θεσσαλονίκης, με στόχο αυτή να κερδίσει ξανά πελάτες που έχουν χαθεί τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της λειτουργίας των μεγάλων εμπορικών κέντρων.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παντελής Φιλιππίδης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), που υλοποιεί το έργο, το mall περιλαμβάνει πεζοχάρτες, τέσσερις οθόνες 84 ιντσών με χρήσιμες πληροφορίες τουριστικού και εμπορικού χαρακτήρα σε τρεις γλώσσες, ειδικές διαβάσεις πεζών, ποτίστρες κατοικίδιων, παγκάκια και στέγαστρο για τη βροχή. Η έκτασή του οριοθετείται από τις οδούς Λεωφόρου Νίκης, Παύλου Μελά, Μητροπόλεως κι Αριστοτέλους (συμπεριλαμβανομένων των καθέτων).

Μεταξύ άλλων θα υπάρχει ειδικό portal κι εφαρμογή (app) επαυξημένης πραγματικότητας για λειτουργικά iOS και Android, που θα επιτρέπει στους καταναλωτές να μαθαίνουν για τις προσφορές στα καταστήματα ή για νέες αφίξεις, ακόμη και όταν είναι κλειστά, «σκανάροντας» το αντίστοιχο QR Code με το κινητό τους (τα QR Codes θα υπάρχουν στα σημεία των πεζοχαρτών και στις βιτρίνες των καταστημάτων). Εντός των επόμενων ημερών θα είναι διαθέσιμη η κάρτα προνομίων «Agora Bonus Card» (θα έρχεται στο κινητό του καταναλωτή όταν έχει ανοιχτό το bluetooth, δίνοντάς του τη δυνατότητα να κερδίσει σημαντικές εκπτώσεις και πόντους επιβράβευσης).

Η δημιουργία του κέντρου, προϋπολογισμού 166.000 ευρώ, υλοποιείται στο πλαίσιο του πιλοτικού έργου «Ενίσχυση ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου», του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider