Επικρατέστερο μέσο ακόμα και για φλερτ το αυτοκίνητο

Δήμητρα Μάρκου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επικρατέστερο μέσο ακόμα και για φλερτ το αυτοκίνητο

Το αυτοκίνητο ήταν και παραμένει η μεγάλη αγάπη του Έλληνα. Ακόμα και σε περιόδους κρίσης συνεχίζει να αποτελεί το κυρίαρχο μέσο μεταφοράς αφού οι εννέα στους δέκα Έλληνες το προτιμούν αντί του λεωφορείου, του τρένου ή του μετρό, ίσως και του αεροπλάνου.

Όμως εκτός από μεταφορικό μέσο το αυτοκίνητο προσφέρει και άλλα πλεονεκτήματα για τους οδηγούς, καθώς για τους δυο στους δέκα αποτελεί και ευκαιρία μέσο για να αναπτύξουν τις «κοινωνικές» τους σχέσεις μιας και όπως λένε τους δίνει την ευκαιρία να φλερτάρουν με άλλους οδηγούς όταν πέφτουν σε μποτιλιάρισμα.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα σχετικά με τις τάσεις στον τομέα της οδήγησης και τις προτιμήσεις των Ελλήνων οδηγών που πραγματοποίησε το περασμένο καλοκαίρι του 2015 η LeasePlan Hellas, εταιρεία μίσθωσης και διαχείρισης εταιρικών στόλων παγκοσμίως, σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών TNS ICAP.

Προτιμούν τα leasing

Με το 78% των οδηγών να δηλώνουν ότι προτιμούν να οδηγούν αυτοκίνητο μέσω leasing, το 27% των συμμετεχόντων στην έρευνα τάσσεται υπέρ της κοινής χρήσης εταιρικών οχημάτων, με μόλις το 49% να θεωρεί ότι το αυτοκίνητο του είναι πιο σημαντικό από το κινητό του και περίπου ο ένας στους δυο δήλωσε ότι θα αισθάνονταν άνετα με μία συσκευή τηλεματικής εγκατεστημένη στο αυτοκίνητό του.

Όσο για τις επιλογές τους στα «πράσινα αυτοκίνητα» και στα αυτοκίνητα χαμηλής κατανάλωσης καυσίμων, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, δηλώνει ότι ο κύριος λόγος για την επιλογή ενός «πράσινου» αυτοκινήτου είναι το περιβάλλον, ενώ οι περισσότεροι οδηγοί που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι θα επέλεγαν ένα αυτοκίνητο με χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων, με στόχο την οικονομικότερη χρήση και την αποφυγή επιπρόσθετων χρεώσεων.

Πάντως αν και λάτρεις του αυτοκινήτου οι Έλληνες μάλλον δεν είναι και οι καλύτεροι οδηγοί, καθώς οι δυο στους δέκα συμμετέχοντες στην έρευνα τους κατατάσσουν στους χειρότερους οδηγούς στον κόσμο, ενώ το 45% απέφυγε να δώσει απάντηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider