Χαλάρωση των μέτρων στα καταστήματα ενόψει Πάσχα και... self tests ζητούν οι έμποροι

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαλάρωση των μέτρων στα καταστήματα ενόψει Πάσχα και... self tests ζητούν οι έμποροι
Με την εφαρμογή των υποχρεωτικών self tests να επεκτείνεται και στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο οι έμποροι, ενόψει και του Πάσχα, ζητούν την κατάργηση των ραντεβού στα καταστήματα τουλάχιστον για τις καθημερινές και τη διατήρησή του click inside προσωρινά μόνο για το Σάββατο.

Με την εφαρμογή των υποχρεωτικών self tests να επεκτείνεται και στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο οι έμποροι, ενόψει και του Πάσχα, ζητούν την κατάργηση των ραντεβού στα καταστήματα τουλάχιστον για τις καθημερινές και τη διατήρησή του click inside προσωρινά μόνο για το Σάββατο. Ο εμπορικός κόσμος κάνει λόγο για υποτονική κίνηση στην αγορά το πρώτο 10ημερο της επαναλειτουργίας των καταστημάτων και ευελπιστεί σε τόνωση της ζήτησης ενόψει Πάσχα.

Σε επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Σταύρος Καφούνης προς τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη υποβάλλει το σχετικό αίτημα των εμπόρων της Αθήνας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η «άψογη λειτουργία της αγοράς και τα self tests επιτρέπουν τη χαλάρωση των μέτρων» τονίζοντας ότι «με την εφαρμογή των υποχρεωτικών self tests θα μπορέσει να ελευθερωθεί σταδιακά η λειτουργία της αγοράς με στόχο την τόνωση της υποτονικής ζήτησης και την περαιτέρω χαλάρωση της λειτουργίας πριν την σημαντική περίοδο του Πάσχα». Άλλωστε οι έμποροι επαναλαμβάνουν ότι «κανένα μέτρο στήριξης δεν μπορεί να υποκαταστήσει την πλήρη λειτουργία της αγοράς».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε τονίσει ότι «ο εμπορικός κόσμος έχει δίκιο να ζητά την ευκολότερη πρόσβαση στα καταστήματα» σημειώνοντας ότι πρόταση για παύση των ραντεβού στο λιανεμπόριο είχε εισηγηθεί το υπουργείο Ανάπτυξης στην προηγούμενη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων χωρίς ωστόσο να δίνεται το «πράσινο φως».

Το συγκεκριμένο αίτημα αναμένεται να διατυπωθεί εκ νέου στην αυριανή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων όπως άλλωστε και η πρόταση για άνοιγμα των εμπορικών κέντρων που παραμένουν ακόμα κλειστά.

«Ανάσα» στα μεγάλα καταστήματα από την άρση του πλαφόν των 20 ατόμων

Ήδη η άρση του πλαφόν των 20 ατόμων στο εσωτερικό των καταστημάτων και η διαμόρφωση του αριθμού βάσει των τ.μ. της επιχείρησης από τη Δευτέρα, έχει δώσει «ανάσα» στα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες αλυσίδες.

Πηγές της αγοράς σημειώνουν ότι η αγοραστική κίνηση στα μεγάλα καταστήματα ήταν σαφώς βελτιωμένη τη δεύτερη εβδομάδα καθώς και οι ιδίες οι επιχειρήσεις προχώρησαν σε τροποποίηση της λειτουργίας τους εφόσον πλέον οι περιορισμοί εντός των καταστημάτων είναι λιγότεροι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider