Η Kotronis Packaging στην εποχή του Industry 4.0

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Kotronis Packaging στην εποχή του Industry 4.0
Άμεσα συνδεδεμένο με το «κύμα» της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, η Kotronis Packaging, που εξειδικεύεται στην παραγωγή 100% ανακυκλώσιμων πλαστικών συσκευασιών τροφίμων, σχεδίασε και υλοποιεί το έργο KIMA 4.0 (Kotronis Interconnection of Manufacturing Assets). 

Άμεσα συνδεδεμένο με το «κύμα» της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, η Kotronis Packaging, που εξειδικεύεται στην παραγωγή 100% ανακυκλώσιμων πλαστικών συσκευασιών τροφίμων, σχεδίασε και υλοποιεί το έργο KIMA 4.0 (Kotronis Interconnection of Manufacturing Assets).

Ακολουθώντας σταθερά την πορεία του ψηφιακού μετασχηματισμού η Εταιρεία, κάνοντας χρήση ειδικού εξοπλισμού, συλλέγει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες από τη διαδικασία παραγωγής και προβαίνει σε κατάλληλες αναλύσεις, αξιοποιώντας τα δεδομένα που συγκεντρώνει στη λήψη αποφάσεων και τον προγραμματισμό σε κεντρικό επίπεδο.

Αναλυτικότερα, το έργο ΚΙΜΑ 4.0 διασυνδέει τις μηχανές παραγωγής με ένα κεντρικό σύστημα διαχείρισης και αποθήκευσης δεδομένων. Απόρροια αυτού, τα στελέχη έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστα και διαφανή στοιχεία, γεγονός που τους δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουν τόσο την τρέχουσα πραγματική κατάσταση της παραγωγικής διαδικασίας όσο και ιστορικά δεδομένα. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι ότι, και σε συνεργασία με τους προμηθευτές της Εταιρείας υλοποιείται μία πλατφόρμα λογισμικού που ενισχύει ακόμη περισσότερο τον αποδοτικότερο προγραμματισμό της παραγωγής κάνοντας χρήση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών ανάλυσης δεδομένων.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kotronis Packaging, Αυγουστίνος Κοτρώνης, σημειώνει ότι «Η άμεση εξυπηρέτηση των πελατών μας αποτελεί από την ίδρυση της εταιρείας μας βασική μας προτεραιότητα. Με την υιοθέτηση και πλήρη αξιοποίηση των εργαλείων που προσφέρει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση ενισχύουμε την ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε ταχύτατα σε αλλαγές στη ζήτηση των προϊόντων των πελατών μας, διατηρώντας τα αποθέματα σε όλα τα στάδια της αλυσίδας εφοδιασμού στο ελάχιστο δυνατό. Η ευελιξία αυτή επιτυγχάνεται με την ενίσχυση της ευφυΐας στην παραγωγική διαδικασία και την άμεση και διαφανή ανταλλαγή πληροφοριών, τόσο εσωτερικά όσο και σε επίπεδο εξωτερικών συνεργατών. Απότοκος αυτού, η δραστική μείωση του συνολικού χρόνου που απαιτείται μέχρι τη διάθεση των προϊόντων στον τελικό καταναλωτή».

Kotronis Packaging ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Κοτρώνη το 1971 και έχει την έδρα της στα Μαλάματα Φωκίδος. Εξειδικεύεται στην κατασκευή 100% ανακυκλώσιμων πλαστικών δοχείων και πωμάτων κατάλληλων για συσκευασία τροφίμων. Η παραγωγή της, που προωθείται τόσο στις αγορές της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, ξεπερνά σε ετήσια βάση τα 400 εκατ. τεμάχια.

Το συγκεκριμένο έργο ΚΙΜΑ 4.0 χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία μέσω των Χρηματοδοτικών Μηχανισμών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014-2021, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επιχειρηματική Καινοτομία στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider