Ρεκόρ πωλήσεων για τη JYSK Ελλάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεκόρ πωλήσεων για τη JYSK Ελλάδας
Η JYSK Ελλάδας κατέγραψε τα καλύτερα αποτελέσματα από την έναρξη λειτουργίας της, με τζίρο 39 εκατ. ευρώ το οικονομικό έτος 2019/2020.

Ρεκόρ πωλήσεων για το οικονομικό έτος 2019/2020, παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία, κατέγραψε η JYSK Ελλάδας, με ανάπτυξη τόσο του τζίρου όσο και του EBIT.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η JYSK Ελλάδας κατέγραψε τα καλύτερα αποτελέσματα από την έναρξη λειτουργίας της με τζίρο 39 εκατ. ευρώ και EBIT 0.107 εκατ. ευρώ, δηλαδή αύξηση 21% και 109% αντίστοιχα, συγκριτικά με τα αποτελέσματα του προηγούμενου οικονομικού έτους.

«Ως συνέπεια των περιοριστικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού όλα τα καταστήματα της JYSK παρέμειναν κλειστά για περίπου δύο μήνες την άνοιξη. Αυτή η συνθήκη αποτέλεσε μια δοκιμασία τόσο για τα οικονομικά μεγέθη όσο και για την διακίνηση των προϊόντων, καθώς η JYSK κατέγραψε μια τεράστια αύξηση στις online παραγγελίες κατά την περίοδο που τα καταστήματα ήταν κλειστά. Παρόλα αυτά, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι πελάτες επέστρεψαν στα καταστήματα JYSK, εκμεταλλευόμενοι την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων σε όλη την Ευρώπη» σημειώνεται.

Νέα καταστήματα μέχρι το τέλος του 2020

Υπενθυμίζεται ότι η JYSK διαθέτει 39 καταστήματα και απασχολεί 345 υπαλλήλους στην Ελλάδα ενώ δύο νέα καταστήματα JYSK αναμένεται να κάνουν εγκαίνια μέχρι το τέλος του 2020.

Ο Sandor Szimeiszter, Country Manager JYSK Ελλάδας, Ουγγαρίας και Αυστρίας δήλωσε σχετικά με τα αποτελέσματα: «Είναι η πρώτη χρονιά που η JYSK Ελλάδας κατέγραψε θετικό αποτέλεσμα ΕΒΙΤ, έστω και μικρό, αλλά μπορούμε να πούμε ξεκάθαρα πως είμαστε σε πορεία για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, παρά την δύσκολη για την αγορά τωρινή κατάσταση». Ειδικά για κατηγορίες όπως αυτές των επίπλων, των στρωμάτων και των παπλωμάτων και μαξιλαριών η αύξηση των πωλήσεων ήταν ιδιαίτερα μεγάλη σε σχέση με την περσινή χρονιά.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που καταφέραμε να εδραιωθούμε στην Ελληνική αγορά και η σταθερή ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων μας αλλά και ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός πελατών που μας επιλέγουν για τις αγορές τους μας κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξους για το μέλλον» πρόσθεσε.

Σημειώνεται τέλος ότι τα θετικά αποτελέσματα της JYSK Ελλάδας είναι μέρος της γενικότερης επιτυχημένης πορείας της JYSK παγκοσμίως καθώς η δανέζικη εταιρεία που διαθέτει περίπου 3.000 καταστήματα σε 51 χώρες ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της με συνολικές πωλήσεις ρεκόρ 4,1 δισ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 489 εκατ. ευρώ

Διαβάστε επίσης:

Διευρύνει το δίκτυό της εν μέσω πανδημίας η JYSK – Τα επόμενα καταστήματα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider