Κορκίδης: Μόνο το 17% των εμπορικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων διαθέτει e-shop

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορκίδης: Μόνο το 17% των εμπορικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων διαθέτει e-shop
Ενστάσεις εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης για την Κοινή Υπουργική Απόφαση με τη λίστα των διαρκών αγαθών που απαγορεύεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ.

Ως «απειλή» βλέπει, ο Βασίλης Κορκίδης, τη μικρή δυνατότητα των ΜμΕ του εμπορίου με μόνο το 17% των επιχειρήσεων να διαθέτει e-shop για διαδικτυακές πωλήσεις.

Συγκεκριμένα, ενστάσεις εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης για την Κοινή Υπουργική Απόφαση με τη λίστα των διαρκών αγαθών που απαγορεύεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ από αύριο, 11 Νοεμβρίου, έως τις 30 του μήνα.

Όπως δήλωσε ο κ. Κορκίδης:

«Κατά τη διάρκεια της καραντίνας με την προσωρινή απουσία φυσικών καταστημάτων, την απώλεια πελατών, τη μείωση πωλήσεων και τη μείωση τζίρου, οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί, ώστε η αδυναμία εξυπηρέτησης του καταναλωτή σήμερα να μην μετατραπεί σε δυσαρέσκεια του πελάτη αύριο.

Δεν έχουμε τη πολυτέλεια του κοινωνικού αυτοματισμού σε μια προσωρινή έκτακτη κατάσταση καραντίνας. Ας μην ξεχνάμε όμως, πως πίσω από μία βιτρίνα καταστήματος, υπάρχει μια εφοδιαστική εμπορική αλυσίδα αξίας, με χονδρικό εμπόριο, μεταπώληση, εισαγωγή, αλλά και την εγχώρια παραγωγή προϊόντων που περιορίζονται.

Προσωπικά δεν βλέπω ως απειλή τα σούπερ μάρκετ που κάνουν το 2% του τζίρου της αγοράς σε διαρκή αγαθά, ούτε τις λαϊκές αγορές, αλλά τη μικρή δυνατότητα των ΜμΕ του εμπορίου με μόνο το 17% των επιχειρήσεων να διαθέτει e-shop για διαδικτυακές πωλήσεις. Αυτό είναι το σημαντικό για μένα, αφού τα χρήματα στα ελληνικά σούπερ μάρκετ μένουν εδώ και πληρώνουν θέσεις εργασίας, ενώ αντιθέτως οι γνωστοί κολοσσοί του e-commerce κάνουν πάρτι στην ελληνική αγορά και τα χρήματα δεν μένουν στη χώρα μας. Ας προβληματιστούμε».

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider