Καταλυτική η κοινωνικο-οικονομική επίδραση της Lidl Ελλάς στη χώρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καταλυτική η κοινωνικο-οικονομική επίδραση της Lidl Ελλάς στη χώρα
Η εταιρία δημοσίευσε την πέμπτη κατά σειρά μελέτη της για την κοινωνικο-οικονομική της επίδραση στη χώρα από τον Μάρτιο 2019 έως τον Φεβρουάριο 2020.

Σε μια χώρα που μαστίζεται εδώ και αρκετά χρόνια από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, όπως η Ελλάδα, είναι εξαιρετικά σημαντικό να δραστηριοποιούνται εταιρείες
που έχουν ως βασικό τους άξονα την καινοτομία, την ποιότητα και την ανθρωποκεντρική ανάπτυξη σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων τους.

Μια τέτοια εταιρία είναι η Lidl Ελλάς, η οποία παρουσιάζει σταθερά ανοδική πορεία, επενδύει με στρατηγική και όραμα και δημιουργεί διαρκώς νέες θέσεις εργασίας και αξία για το αύριο. Η εταιρία, αναγνωρίζοντας τη σημασία της ευρύτερης επίδρασής της σε πολλούς τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας, παρουσίασε την πέμπτη κατά σειρά μελέτη της για την κοινωνικο-οικονομική της επίδραση στη χώρα από τον Μάρτιο 2019 έως τον Φεβρουάριο 2020.

Στη μελέτη παρουσιάζονται αναλυτικά (με τη μορφή δεικτών) τα ευρήματα σε όρους προστιθέμενης αξίας. Η συνολική* προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία το 2019 ήταν €811 εκ. και αντιστοιχεί στο 0,43% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ η συνεισφορά στα φορολογικά έσοδα του κράτους άγγιξε τα €348 εκ., ποσό που αντιστοιχεί στο 0,45% των συνολικών φορολογικών του εσόδων. Επίσης, γίνεται αναφορά στην υποστήριξη θέσεων εργασίας, των οποίων ο συνολικός αριθμός* σήμερα στην Ελλάδα είναι 20.825 (6.125 άμεσες, 8.248 έμμεσες και 6.452 επαγόμενες). Τέλος, είναι αξιοσημείωτο ότι το ύψος των επενδύσεων της εταιρίας για κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις άγγιξε τις €600.000, ενώ η αξία της δωρεάς προϊόντων έφτασε τις €315.000.

Η μελέτη απευθύνεται σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της Lidl Ελλάς, καθώς και σε ενδιαφερόμενους κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς, ώστε να διαμορφώσουν μία συνολική αντίληψη της οικονομικής και κοινωνικής αξίας που δημιουργεί η εταιρεία στην Ελλάδα, καθώς έχει εκπονηθεί με απόλυτη διαφάνεια και αντικειμενικότητα.

Ολόκληρη τη μελέτη για το 2019, καθώς και τις παλιότερες μελέτες, μπορείτε να βρείτε εδώ.

*Τα συνολικά αποτελέσματα αναφέρονται στο σύνολο των άμεσων, έμμεσων και επαγόμενων επιδράσεων.
**Τα ποσά έχουν στρογγυλοποιηθεί στον πλησιέστερο ακέραιο και τα ποσοστά έχουν υπολογιστεί επί τω μη στρογγυλοποιημένων ποσών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider