Αύξηση τζίρου και κερδών για την Παπαστράτος το 2019

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση τζίρου και κερδών για την Παπαστράτος το 2019
Το IQOS συνεισέφερε αισθητά στην μεγάλη αύξηση του κύκλου εργασιών της εταιρείας.

Σημαντική αύξηση του καθαρού κύκλου εργασιών της κατά 28,9% καθώς και των καθαρών εσόδων και κερδών προ φόρων σημείωσε η Παπαστράτος στα οικονομικά αποτελέσματα για το 2019 παρουσιάζοντας

Πιο συγκεκριμένα, η πολύ καλή εμπορική απόδοση των θερμαινόμενων ράβδων καπνού (heets) για το καινοτόμο προϊόν καπνού IQOS συνεισέφερε σημαντικά στην αύξηση του καθαρού κύκλου εργασιών, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 413,7 εκατ. ευρώ το 2019 από 320,9 εκατ. ευρώ το 2018.

Παράλληλα, η λειτουργική κερδοφορία της εταιρείας – EBITDA - διαμορφώθηκε στα 122,7 εκατ. ευρώ το 2019, αυξημένα κατά 73,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2018, ενώ τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας για το 2019 διαμορφώθηκαν στα 98,6 εκατ. ευρώ, έναντι 33,9 εκατ. ευρώ το 2018.

Οι ανωτέρω σημαντικές αυξήσεις οφείλονται αφενός στη μεγάλη συμβολή της βιομηχανικής δραστηριότητας στα έσοδα της επιχείρησης και αφετέρου στην είσπραξη μερίσματος ύψους 55 εκατ. ευρώ από την θυγατρική της εταιρεία στην Ολλανδία (Papastratos International BV).

Το 2019 ήταν ένα έτος κατά το οποίο η Παπαστράτος επέδειξε αξιοσημείωτη δυναμική κι ενίσχυσε περαιτέρω το εξαγωγικό της έργο, που πλέον ξεπερνά το 50% της συνολικής παραγωγής της εταιρείας.

Με αφορμή την δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων ο κ. Δημήτρης Γιαννόπουλος, Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών της εταιρείας δήλωσε: «Όσον αφορά το 2020, η δεδομένη επίπτωση της πανδημίας στην εγχώρια και παγκόσμια οικονομία οδηγεί σε μια αρνητική συγκυρία σχετικά με τις ευρύτερες προοπτικές του έτους. Παρόλα αυτά, η Παπαστράτος παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξη, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και δηλώνει έτοιμη να ανταποκριθεί στις οποιεσδήποτε προκλήσεις».

Να υπενθυμίσουμε ότι η Παπαστράτος είναι θυγατρική εταιρεία της Philip Morris international (PMI) και κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή και εμπορία τσιγάρων και smoke-free προϊόντων καπνού στην Ελλάδα για εννέα δεκαετίες. Το 2017 γύρισε σελίδα στην ιστορία της και πήρε πρωταγωνιστική θέση στον ριζικό μετασχηματισμό του κλάδου των καπνικών προϊόντων και την υλοποίηση του μεγάλου οράματος της PMI για έναν κόσμο απαλλαγμένο από το τσιγάρο προς όφελος των ενήλικων καπνιστών που έχουν επιλέξει να συνεχίσουν να καπνίζουν και της κοινωνίας γενικότερα. Με μια σημαντική επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, η Παπαστράτος μετέτρεψε το εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το νέο, καινοτόμο προϊόν δυνητικά μειωμένου κινδύνου σε σχέση με το τσιγάρο, το IQOS, το πρώτο προϊόν της ΡΜΙ που θερμαίνει και δεν καίει τον καπνό. Toν Απρίλιο του 2019, o Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε την κυκλοφορία του IQOS στις ΗΠΑ και έκρινε το προϊόν ως κατάλληλο για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ τον Ιούλιο του 2020 ο FDA αδειοδοτεί το IQOS ως προϊόν διαφοροποιημένου κινδύνου. Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020, περίπου 11,2 εκατ. ενήλικοι καπνιστές σε όλο τον κόσμο και περισσότεροι από 230.000 στην Ελλάδα έχουν σταματήσει το κάπνισμα και έχουν επιλέξει τη νέα τεχνολογία η οποία είναι διαθέσιμη σε 57 χώρες.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα υλοποιεί με συνέπεια ένα εκτεταμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την ανακούφιση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Έχει βραβευτεί επανειλημμένα ως Best Work Place και Top Employer για το δυναμικό εργασιακό της περιβάλλον, ενώ αποτελεί και την πρώτη ελληνική εταιρεία με την πιστοποίηση Equal Salary. Η Παπαστράτος έχει αναδειχθεί ως η «No 1 Αξιοθαύμαστη Εταιρεία στην Ελλάδα» και ως η «Νο 1 Αξιοθαύμαστη Βιομηχανία» από το περιοδικό Fortune για το 2020, ενώ αποτελεί και την πρώτη πιστοποιημένη “Smoke-Free” εταιρεία στην Ελλάδα από την TÜV Austria Hellas.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider