Το ελληνικό ακτινίδιο «κατακτά» τον κόσμο

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το ελληνικό ακτινίδιο «κατακτά» τον κόσμο
Η Ελλάδα έχει ήδη καταγράψει φέτος ρεκόρ όλων των εποχών στις εξαγωγές ακτινιδίων ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 5 κορυφαίες χώρες όσον αφορά στην παραγωγή.

Στις κορυφαίες θέσεις παγκοσμίως όσον αφορά στην παραγωγή ακτινιδίων κατατάσσεται η Ελλάδα ενώ η χώρα μας καταρρίπτει φέτος το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και στις εξαγωγές.

Όπως επισημαίνει στο insider.gr o Γιώργος Πολυχρονάκης, Ειδικός Σύμβουλος-εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS τη φετινή περίοδο που ολοκληρώνεται στο τέλος Αυγούστου, η παραγωγή ακτινιδίων στην Ελλάδα αναμένεται ότι θα φτάσει τους 290.000 τόνους. Η Ελλάδα η οποία με βάση τα στοιχεία του 2018 βρισκόταν στην 5η θέση μετά τις Κίνα, Ιταλία, Νέα Ζηλανδία και Ιράν στην παραγωγή ακτινιδίων, εκτιμάται ότι σύμφωνα στοιχεία του 2019 θα ανέβει στην 4η θέση. Μάλιστα όπως σημειώνει ο κ. Πολυχρονάκης η επόμενη χρονιά αναμένεται ακόμη καλύτερη με την παραγωγή να εκτιμάται στους 310.000 - 320.000 τόνους.

Ρεκόρ όλων των εποχών στις εξαγωγές ακτινιδίων

Η Ελλάδα έχει ήδη καταγράψει φέτος ρεκόρ όλων των εποχών όσον αφορά στις εξαγωγές ακτινιδίων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία του με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS οι εξαγωγές ακτινιδίων μέχρι το τέλος Μαΐου έφτασαν τις 175.000 τόνους, αριθμός που ήδη αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών ενώ έως το τέλος Αυγούστου εκτιμάται ότι θα φτάσει τις 177.000.

Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 3η θέση παγκοσμίως μετά την Ιταλία και τη Νέα Ζηλανδία, αναφορικά με τις εξαγωγές ακτινιδίων.

Σύμφωνα με τον κ. Πολυχρονάκη η αυξημένη ζήτηση από το εξωτερικό σε ακτινίδια, όσο και σε πορτοκάλια και λεμόνια τη φετινή χρόνια οφείλεται σε μεγάλο βαθμό ότι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού πολλοί καταναλωτές έψαχναν προϊόντα πλούσια σε βιταμίνη C.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί έγιναν «ανάρπαστα» τα ελληνικά φρούτα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider