LEROY MERLIN: Οι επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ και τα νέα καταστήματα στην Ελλάδα

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
LEROY MERLIN: Οι επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ και τα νέα καταστήματα στην Ελλάδα
Σχεδιάζεται η επέκταση της εταιρείας με νέα καταστήματα ενώ εγκαινιάστηκε ήδη το LEROY MERLIN στον Κηφισό.

Επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ και νέα καταστήματα στην Ελλάδα σχεδιάζει για την επόμενη τριετία η LEROY MERLIN η οποία εγκαινίασε την Τετάρτη το νέο της κατάστημα 10.000 τ.μ. στον Κηφισό που ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το πλάνο που γνωστοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, σχεδιάζεται η επέκταση της εταιρείας με νέα καταστήματα στη Δυτική Θεσσαλονίκη, τα νότια προάστια της Αθήνας και την Κρήτη ενώ στον σχεδιασμό προβλέπεται και νέο κατάστημα στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι στα 15 χρόνια παρουσίας της εταιρείας στην Ελλάδα οι συνολικές επενδύσεις έφτασαν τα 115 εκατ. ευρώ ενώ σε 7 καταστήματα Ελλάδα (μαζί με το νέο κατάστημα στον Κηφισό) και ένα στην Κύπρο απασχολούνται 1.300 εργαζόμενοι.

Επένδυση 5 εκατ. ευρώ για το κατάστημα στον Κηφισό

Το νέο κατάστημα στον Κηφισό, αποτελεί επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ που ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις 7 μήνες ενώ δημιουργούνται συνολικά 150 νέες θέσεις εργασίας.

Στα πλάνα της εταιρείας για το επόμενο διάστημα βρίσκεται επίσης η ανάπτυξη του τομέα digital καθώς και του καναλιού των ηλεκτρονικών πωλήσεων.

Άλλωστε μετά τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊου η εταιρεία σχεδιάζει να δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη «εναλλακτικών» απομακρυσμένων καναλιών ενώ πλέον θεωρείται αναγκαία η επίσπευση του ψηφιακού της μετασχηματισμού.

Σημειώνεται ότι το 2019, το eshop της εταιρείας είχε 1.500.000 επισκέπτες τον μήνα ενώ κατά τη διάρκεια του lockdown οι ηλεκτρονικές παραγγελίες γενικότερα στον κλάδο του λιανεμπορίου έχουν καταγράψει σημαντική αύξηση, γεγονός που οδηγεί τις επιχειρήσεις να επενδύουν σε αυτό τον τομέα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Παράλληλα η εταιρεία σχεδιάζει τη δημιουργία logistics center 25.000 τ.μ στην Αττική το 2021 ενώ δρομολογείται η ανάπτυξη συνεργασιών και με άλλους retailers για ανάπτυξη νέων concept, με μια πρώτη τέτοια συνεργασία μάλιστα να ανακοινώνεται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Επισημαίνεται τέλος ότι για το 2019 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ήταν 158,2 εκατ. ευρώ έναντι 127,72 εκατ. ευρώ το 2018. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο των εγκαινίων ο Olivier Arduin, Γενικός Διευθυντής της Leroy Merlin Ελλάδας και Κύπρου, εκτίμησε ότι το 2020 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας θα διαμορφωθεί στα ίδια επίπεδα με το 2019, με το νέο κατάστημα στον Κηφισό να συνεισφέρει στην ανάπτυξη των πωλήσεων μετά την περίοδο του lockdown.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider