Κινητικότητα στα κρεοπωλεία ενόψει Πάσχα

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κινητικότητα στα κρεοπωλεία ενόψει Πάσχα
Οι καταναλωτές φέτος προχωρούν νωρίτερα στις παραγγελιές τους στα κρεοπωλεία για το πασχαλινό τραπέζι.

Από νωρίς ξεκίνησαν φέτος, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην αγορά, οι παραγγελίες των καταναλωτών προς τα κρεοπωλεία για το κρέας του πασχαλινού τραπεζιού.

Οι ιδιοκτήτες των κρεοπωλείων από την πλευρά τους, επισημαίνουν ότι υπάρχει επάρκεια σε ντόπια αμνοερίφια ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες, ενώ καλούν τους καταναλωτές να κάνουν τις παραγγελίες τους το συντομότερο δυνατό.

Όπως λέει στο insider.gr oΠρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, Σταύρος Πέρρος, οι τιμές αυτή τη στιγμή στο αρνί και το κατσίκι είναι κατά μέσο όρο στο 8,90 ευρώ το κιλό ενώ μέχρι το Πάσχα δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν σημαντικά σε σχέση με πέρσι.

«Φέτος θα γιορτάσουμε παραδοσιακά και ελληνικά αλλά δεν θα σουβλίσουμε, θα φουρνίσουμε» τονίζει ο κ. Πέρρος επισημαίνοντας ότι οι επαγγελματίες του κλάδου, περιμένουν τις παραγγελίες των καταναλωτών ώστε το αργότερο μέχρι τη μεγάλη Δευτέρα να έχουν ολοκληρωθεί.

Όπως λέει ο κ. Πέρρος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών φέτος, τα κρεοπωλεία δέχονται κυρίως τηλεφωνικά τις παραγγελίες, στη συνέχεια τις ετοιμάζουν προκειμένου οι καταναλωτές να πάνε στα καταστήματα και να παραλάβουν έτοιμες τις σακούλες, έτσι ώστε να αποφευχθεί η μεγάλη αναμονή στο κατάστημα και ο συνωστισμός.

«Το 70% των παραγγελιών έχει ήδη γίνει στη Θεσσαλονίκη»

Στη Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον το 70% των παραγγελιών στα κρεοπωλεία για το Πάσχα έχει ήδη γίνει, όπως λέει ο γραμματέας της Ομοσπονδίας, Σάββας Κεσίδης.

Νωρίτερα από τις άλλες χρονιές φέτος, οι καταναλωτές στη συμπρωτεύουσα έχουν κάνει τηλεφωνικά τις παραγγελίες τους για το Πάσχα, στα κρεοπωλεία της γειτονιάς τους.

Η διαφοροποίηση σε σχέση με πέρσι όπως λέει ο κ. Κεσίδης, είναι στις ποσότητες που παραγγέλνουν καθώς το φετινό πασχαλινό τραπέζι, θα είναι μικρότερο από τα προηγούμενα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider