Ακριβότερο το καλάθι του σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακριβότερο το καλάθι του σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα
Σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το 2018 ο δείκτης επιπέδου τιμών σε τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά στην Ελλάδα είναι 5,9% υψηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Αυξημένες κατά 5,9% σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο εμφανίζονται οι τιμές σε τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά στην Ελλάδα, βάσει των στοιχείων της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού για το 2018.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα, το 2018 στην κατηγορία Τρόφιμα, ο δείκτης του επίπεδου τιμών ήταν 104,9% για την Ελλάδα.

O δείκτης επιπέδου τιμών για τις επιμέρους κατηγορίες που εμπίπτουν στην κατηγορία «Τρόφιμα» διαμορφώθηκαν ως εξής:

Ψωμί και Δημητριακά (114,5%),

Κρέας (91,5%), Ψάρι (107,1%),

Γάλα, τυρί και αυγά (134,2%),

Έλαια & λίπη (118,7%)

Φρούτα, Λαχανικά, Πατάτες (82,7%)

και Άλλα τρόφιμα (139,1%).

Έτσι, όπως επισημαίνεται, ενώ η Ελλάδα υπολείπεται του ευρωπαϊκού μέσου όρου, όσον αφορά τον δείκτη όγκου του κατά κεφαλήν ΑΕΠ, παρατηρούμε πως το επίπεδο τιμών στα τρόφιμα (με εξαίρεση τις κατηγορίες Φρούτα, Λαχανικά, Πατάτες και Κρέας) είναι αρκετά υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και στην περίπτωση της κατηγορίας «Άλλα τρόφιμα» φτάνει στο 139,1% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Σημειώνεται παράλληλα ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού αναμένεται το επόμενο διάστημα να επικαιροποιήσει τα συγκεκριμένα στοιχεία με βάση εκείνα που θα συλλεχθούν στη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης η οποία θα πραγματοποιηθεί από 13 Απριλίου 2020 έως 10 Μαΐου 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider