Τσουρέκια και σοκολατένια αβγά με delivery λόγω κορονοϊού

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσουρέκια και σοκολατένια αβγά με delivery λόγω κορονοϊού
Ακόμη και συνοικιακά ζαχαροπλαστεία αναμένεται να λειτουργήσουν την επόμενη περίοδο και μέχρι το Πάσχα, με υπηρεσίες delivery.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ζαχαροπλαστείων, οι οποίοι βλέπουν το τελευταίο διάστημα τον τζίρο τους να πέφτει έως και 80% ενώ και την πασχαλινή περίοδο στην οποία «πόνταραν» πολλά, αναμένεται να μείνουν με αρκετά προϊόντα τους αδιάθετα.

Το φετινό Πάσχα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού θα είναι διαφορετικό και οι ζαχαροπλάστες προβλέπουν ότι τα σοκολατένια πασχαλινά αβγά όπως και τα τσουρέκια που αγόραζαν οι καταναλωτές, φέτος θα μείνουν στα ράφια των καταστημάτων τους.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος Ιωάννης Γλύκος, σημειώνει στο insider.gr πως για τους επαγγελματίες του κλάδου η πασχαλινή περίοδος είναι από τις πιο δυνατές αγοραστικά και την περιμένουν κάθε χρόνο για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

«Εμείς ξεκινάμε να παρασκευάζουμε τα σοκολατένια πασχαλινά αβγά περίπου ένα μήνα πριν. Φέτος έχουμε πάθει πολύ μεγάλη ζημιά γιατί τα προϊόντα αυτά θα μείνουν. Έχουμε ήδη κάνει παραγγελίες για αλεύρι και για τα τσουρέκια ενώ την ίδια ώρα οι επιταγές «τρέχουν». Είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση φέτος» τονίζει ο κ. Γλύκος.

Κατ' οίκον παραδόσεις μόνο για το Πάσχα

Πολλά ζαχαροπλαστεία ακόμη και συνοικιακά αναμένεται να λειτουργήσουν την επόμενη περίοδο και μέχρι το Πάσχα με υπηρεσίες delivery προκειμένου να διευκολύνουν τους πελάτες τους.

«Αρκετοί επαγγελματίες το σκεφτόμαστε έστω για την πασχαλινή περίοδο να παραδώσουμε κατ' οίκον τα σοκολατένια αβγά στα παιδιά, τα τσουρέκια και τα γλυκά των ημερών. Ενημερώνουμε τους πελάτες μας μέσω Facebook ώστε να κάνουν τις παραγγελίες τους και να τις στείλουμε» σημειώνει.

Αρκετές μεγάλες αλυσίδες πάντως, ήδη διαθέτουν υπηρεσίες κατ' οίκον παράδοσης.

Ενδεικτικά τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης, όπως ενημερώνουν μέσω της ιστοσελίδα τους, εξυπηρετούν με delivery αρκετές περιοχές στην Αττική αλλά και στη Θεσσαλονίκη.

Και η αλυσίδα Leonidas κάνει παραδόσεις delivery και μάλιστα έχει ήδη βγάλει τα πασχαλινά προϊόντα στο ηλεκτρονικό της κατάστημα.

Παραδόσεις κατ' οίκον κάνει στη Θεσσαλονίκη και η αλυσίδα Τερκενλής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider